logo-pardisfoolad

قیمت لوله آلومینیومی | انواع، مزایا لوله آلومینیم

قیمت لوله آلومینیومی | انواع، مزایا و خواص لوله آلومینیم

فروش لوله آلومینیومی

لوله آلومینیومی یا لوله آلومینیوم یکی از پرکاربردترین تجهیزات در صنایع است. لوله آلومینیومی از لوله‌ های پرکاربرد در صنایع بوده، که ترکیبات سازنده این ابزار مهم صنعتی را پایه غیر آهنی تشکیل می‌ دهد یعنی در تولید لوله آلومینیومی از ترکیباتی فاقد عنصر آهن استفاده می‌ شود. لوله آلومینیومی سبک وزن است و مقاومت به خوردگی بالا دارد. از صنایع خودروسازی تا کشتی‌ سازی و تاسیسات حرارتی، از این لوله با آلیاژهای مختلف استفاده می‌ شود. آلومینیوم، ویژگی‌ های خاصی مانند اکستروپذیری دارد. اکستروژن آلومینیوم، از اصلی ‌ترین روش‌ های تولید میل ‌گرد، لوله، پروفیل و... است. در این گفتار، شرکت پردیس فولاد به عنوان ارائه دهنده انوع لوله ها و مقاطع فولادی قصد دارد شما را با انواع لوله آلومینیومی، مزایای لوله آلومینیومی و خواص آلیاژهای هر یک آشنا کند.

لوله آلومنیومی چیست؟

لوله آلومینیومی، لوله هایی هستند به شکل توخالی و استوانه ای که از آلیاژ آلومینیوم ساخته شده اند. این لوله ها به دلیل خاصیت سبک و مقاومت بالا به عنوان جایگزین مناسبی برای لوله های فلزی سنتی مانند لوله های فولادی استفاده می شوند. در اکثر موارد، لوله های آلومینیومی به عنوان قطعاتی برای ساخت وسایل نقلیه، مانند هواپیماها و خودروها، ارتباطات، صنایع برق و الکترونیک، ساخت ساختمان ها و ماشین آلات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. این لوله ها به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و همچنین انعطاف پذیری زیاد در حین ساخت و استفاده، بسیار مورد توجه قرار گرفته اند.

کاربردهای لوله آلومینیومی چیست؟

لوله های آلومینیومی به دلیل ویژگی هایی مانند سبکی، مقاومت به خوردگی و حرارت، ظاهر زیبا و راندمان بالا در جوش های خود، در بسیاری از صنایع و کاربردها به کار می روند. به عنوان مثال در صنعت هواپیما سازی، لوله های آلومینیومی برای ساخت سیستم های هوا رسانی، خنک کننده های جریان هوا، تانک ها و غیره استفاده می شوند. همچنین در صنایع خودروسازی، لوله های آلومینیومی برای ساخت سیستم های جریان سوخت، خنک کننده های روغن، سیستم تهویه و غیره کاربرد دارند.

علاوه بر این، لوله های آلومینیومی در صنایع تولید مواد غذایی، صنایع نفت و گاز، ساختمان سازی و غیره نیز مورد استفاده قرار می گیرند. در کل، لوله های آلومینیومی با توجه به ویژگی های ذکر شده، در صنایع مختلف به کار می روند و جایگزین مناسبی برای لوله های فلزی دیگر هستند.

مزایای لوله آلومینومی چیست؟

لوله های آلومینیومی بدلیل داشتن ویژگی هایی مانند وزن سبک، شدت و سختی بالا، مقاومت خوب در برابر خوردگی و سایش، عایق بودن در برابر حرارت و الکتریسیته، قابلیت خمش و تحمل فشار، قابلیت حمل آب در دماهای مختلف و دارا بودن ظاهری زیبا، در بسیاری از صنایع از جمله خودروسازی، هوافضا، صنایع ساختمانی، صنایع الکترونیکی، صنایع دریایی و … استفاده می شوند.

مزیت دیگر این نوع لوله ها این است که به دلیل ویژگی هایی که دارا هستند تحمل بار بیشتری نسبت به لوله های فولادی یا PVC دارند و در بلند مدت نیز مشکل خوردگی ندارند. همچنین قابلیت بازیافت دارند که این قابلیت به دلیل حفظ محیط زیست بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این لوله ها همچنین مقاومت در برابر نوع های مختلفی از عوامل محیطی و شیمیایی را نیز دارند. لوله های آلومینومی با دارا بودن خواص آلومینیوم به شرکت ها این امکان را می دهند که این محصولات را با بهترین کیفیت و با پایین ترین هزینه ممکن ارائه کنند.

آلیاژهای لوله آلومینیومی

یکی از مزیت ‌های بسیار مهم لوله آلومینیومی، وزن کم است. جاهایی که وزن کم نیاز است و تحمل بار زیادی وجود ندارد، لوله آلومینیوم گزینه خوبی است. نکته مهم دیگر درباره مزیت‌ های لوله آلومینیومی ، می‌ توان به استحکام و مقاومت به خوردگی لوله اشاره کرد.

لوله آلومینیومی از لوله فلزی است و آلیاژهایش به دو دسته ریخته ‌گری و کارپذیر طبقه­ بندی می ‌شود. آلیاژهای ریختگی آلومینیوم به جهت سیالیتی که دارند، انتخاب خوبی برای ریخته‌ گری بوده و دسته کارپذیر آلیاژ آلومینیوم، به منظور ساخت لوله آلومینیوم کاربرد دارند و به 8 گروه اصلی از 1000 تا 8000 تقسیم می ‌شود. این گروه ‌ها از عناصر آلیاژی مختلفی تشکیل شده و خواص آنها نیز متفاوت است. دقت کنید که معمولا به منظور طراحی و تولید لوله آلومینیومی از آلیاژهای گروه 6000 استفاده شده که ظرفیت شکل­ پذیری بالایی داشته و در مهندسی متالوژی ، به آن توجه می‌ شود.

در ساخت لوله آلومینیومی، پرکاربردترین آلیاژهای سری 6000، آلیاژ 6061 و آلیاژ 6063 است. آلیاژ 6101 نیز کاربرد دارد. در واقع آلیاژ 6061 از پرمصرف‌ ترین آلیاژهای آلومینیومی بوده که مقاومت خوبی در برابر خوردگی داشته و انعطاف­ پذیری بالا دارد. همچنین می توانید قیمت لوله آلیاژی را از شرکت پردیس فولاد بخواهید.

انواع آلیاژ ها و لوله ها

همان ‌طور که می‌ دانید، آلومینیوم یک فلز نرم و انعطاف­پذیر و البته چکش خوار بوده که چگالی 2.7 گرم بر سانتی متر مکعب دارد. رنگ این فلز به صورت نقره‌ ای خاکستری بوده و از سنگ بوکست استحصال می‌ شود. این عنصر شیمیایی با عدد اتمی 13 و نشان شیمیایی AL شناخته می ‌شود. چگالی آن کمتر از سایز فلزات رایج است. چگالی آلومینیوم بیشتر از آب است.

انواع آلیاژ آلومینیوم

در بحث بررسی خواص و مزایای لوله آلومینیومی بایستی انواع آلیاژهای آلومینیومی را که در ساخت لوله آلومینیوم کاربرد دارد، شناخت و با عناصر تشکیل دهنده در هر سری آلیاز آشنا شد. نمونه‌ های کاربردی سری 8 گانه آلیاژ آلومینیوم به شرح زیر است:

  • سری آلیاژ 1000: بیش از 99 درصد عناصر تشکیل دهنده را آلومینیوم تشکیل داده و نمونه ‌های پرکاربرد آن عبارتند از: 1050/1350/1200/1199/1145/1100/1060
  • سری آلیاژ 2000: عناصر تشکیل دهنده ،آلومینیوم و مس است و نمونه‌ های پرکاربرد آن عبارتند از: 2618/2319/2219/2218/2124/2090/2048/2036/2024/2014/2011/2007
  • سری آلیاژ 3000: عنصر های تشکیل ­دهنده این سری، آلومینیوم و منگنز است. نمونه‌ های پرکاربرد آن عبارتند از: 3015/3103/3005/3004/3003
  • سری آلیاژ 4000: عناصر تشکیل­ دهنده آن، آلومینیوم و سیلیسیم است. نمونه‌ های پرکاربرد آن عبارتند از: 4043 و 4032
  • سری آلیاژ 5000: عناصر تشکیلدهنده این سری از آلیاژ، آلومینیوم و منیزیم است. نمونه ‌های پرکاربرد آن عبارتند از: 5754/5657/5457/5456/5356/5254/5252/5182/5154/5086/5083/5065/5052
  • سری آلیاژ 6000: عناصر تشکیل ­دهنده این سری، آلومینیوم، منیزیم و سیلیسیم است. نمونه ‌های پرکاربرد آن عبارتند از: 6463/6351/6262/6205/6201/6151/6101/6066/6063/6010/6005
  • سری آلیاژ 7000: عنصر های تشکیل­ دهنده شامل آلومینیوم و روی است. نمونه‌ های پرکاربرد آن عبارتند از: 7475/7175/7075/7072/7050/7049/7005
  • سری آلیاژ 8000: عناصر تشکیل­ دهنده این سری، آلومینیوم و سایر عناصر است. نمونه ‌های پرکاربرد عبارتند از: 8090

کاربرد لوله آلومینیومی

آلومینیوم قابلیت هدایت حرارتی بالا داشته و پس از نقره و مس، بهترین هادی حرارتی است. خودروسازی و اسکلت ­سازی و صنایع غذایی و حمل و نقل ریلی، از جمله پر مصرف‌ ترین صنایع از آلیاژهای آلومینیوم است. چون شکل پذیری و انعطاف پذیری بالا دارد، در ساخت رادیاتور، فن کوئل، خشک کم حمام، آنتن تلویزیون، دکوارسیون خانه، سیستم هیدرولیک، دکوراسیون داخلی خانه، ساخت قفسه، استفاده زیادی دارد.

مزایای لوله آلومینیوم

از مزایای آن می‌ توان به وزن سبک، مقاومت در برابر خوردگی، جوش پذیری عالی، غیرمغناطیسی بودن، رسانای الکتریکی و حرارتی، بازیافت­ پذیری، رنگ­ پذیری بالا، خوش ترش بودن و چکش­ خواری اشاره کرد. جهت اطلاع از قیمت لوله nace با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید.

پرکاربردترین آلیاژ‌های آلومینیوم

در ادامه این گفتار، با خواص و مزایای انواع آلیاژهای پرکاربرد در ساخت لوله آلومینیومی آشنا می ‌شویم.

خواص و مزایای آلیاژ 6061

از ویژگی مهم آلیاژ 6061 می‌ توان به قابلیت جوشکاری آن اشاره کرد. به منظور تولید قفسه در صنایع استفاده می ‌شود. همچنین برای ساخت ستون، می‌ توان از آن بهره برد. عنصرهای اصلی آلیاژ 6061 را منیزیم و سیلیسیم تشکیل می‌ دهند.

خواص و مزایای آلیاژ 6063

آلیاژ 6063 به عنوان یک آلیاژ در صنعت ساختمان سازی شناخته­ شده و کاربرد وسیعی دارد. برای ساخت و تولید انواع درب و پنجره و اتصالات از آلیاژ 6063 استفاده کرده و جوش ­پذیری خوبی داشته و مقاومت آن در برابر خوردگی بالا است. اگر قصد آنودایز داشته باشید، آلیاژ 6063 انتخاب خوبی است.

خواص و مزایای آلیاژ 3003

آلیاژ 3003 چون جرم حجمی پایین دارد و تنوع رنگ خوبی دارد، در صنعت حمل و نقل استفاده زیاد دارد. جوش ­پذیری عالی و شکل­ پذیری مطلوب و مقاومت بالا در برابر خوردگی، از دیگر خواص و مزایای آلیاژ 3003 است. در صنعت خودروسازی نیز از این آلیاژ آلومینیومی استفاده می ‌شود. در ساخت لوله سیستم خنک کننده و سیستم هیدرولیک و ساخت تجهیزات برق و الکترونیک خودرو و همچنین در صنعت هوا فضا، کاربرد فراوان دارد. آلیاژ برخی از نوشیدنی‌ های بازار نیز همین آلیاژ است. آلیاژ 3003 از ترکیب آلومینیوم و منگنز تولید شده است.

مشخصات فنی لوله آلومینیومی

ترکیب عناصر آلیاژی در ساختار آلیاژ آلومینیومی در حضور سایر عناصر ، خواص ویژه ‌ای را به آلومینیوم می ‌دهند. به موارد زیر توجه کنید:

  • قطر خارجه لوله آلومینیومی در ابعاد 16 تا 65 میلی ‌متر در گروه ­های مختلف قرار دارد.
  • بیشترین ضخامت مورد استفاده برای لوله آلومینیومی، ضخامت 1 تا 4 میلی ‌متر بوده و شاخه‌ های شش متری هستند.
  • قطر داخلی لوله آلومینیومی، اختلاف قطر خارجی لوله با 2 برابر ضخامت لوله است. همان‌ طور که گفتیم، چگالی لوله آلومینیومی کم‌تر از 3 گرم بر سانتی ‌متر مکعب است. لذا آلیاژ سبک محسوب می ‌شود.
  • وجود مس در لوله آلومینیومی سبب می‌ شود که استحکام و سختی در حالت ریختگی و عملیات حرارتی ایجاد شده و مقاومت به خوردگی و حساسیت به آن در اثر تنش، کاهش یابد.
  • وجود سیلیسیم در لوله آلومینیومی سبب می‌ شود که خواص ریخته ‌گری بهبود یافته و خاصیت موادرسانی مذاب، تسهیل شود.
  • وجود منیزیم در لوله آلومینیومی سبب می‌ شود که مقاومت به خوردگی افزایش یافته و استحکام، بهبود یافته و سطح، روشن شده و شکل­ پذیری نیز تسهیل شود.
  • وجود قلع در لوله آلومینیومی سبب می‌ شود که خاصیت ضد اصطکاکی، بهبود یافته و برای یاتاقان سازی مناسب باشد. افزایش میزان قلع در ساخت لوله آلومینیومی، سبب بهبود خواص ماشین‌ کاری در صنعت می‌ شود.
  • وجود آهن در لوله آلومینیومی سبب می ‌شود که مقاومت در برابر ترک گرم افزایش یافته و امکان چسبیدن قطعه به قالب در ریخته‌ گری تزریقی کاهش یابد. افزایش آهن، سبب کاهش خاصیت فرم‌ پذیری خواهد شد.

درباره لوله آلومینیومی بدون درز

همانند لوله ‌های فولادی، لوله آلومینیومی نیز بدون درز (seamless) تولید می‌ شود. از شمش توپر تولید شده که داخل آن را تهی کرده ‌اند. اصلی‌ ترین روش تولید لوله آلومینیومی بدون درز، اکستروژن است. هیچگونه درزجوش و جوشکاری وجود ندارد. هرجا مقاومت بالا نیاز است، از لوله آلومینیومی بدون درز استفاده می ‌شود. چون دچار نشتی می‌ شوند، لذا در جاهایی که عدم نشت سیال، بسیار مهم است، کاربرد دارد. اگر برای انتقال گاز فشار قوی و مواد شیمیایی و سمی، نیاز به لوله آلومینیومی دارید، نوع بدون درز گزینه خوبی خواهد بود.

درباره لوله آلومینیومی درزدار

این نوع لوله آلومینیومی، از طریق جوش ورق تولید شده و به دو صورت چرخان و طولی ساخته می شود. کاربرد بیشتری، لوله ‌های آلومینیومی دزدار داشته و لوله تولید شده به روش چرخان، در دما و فشار کم کاربرد دارد.

لوله آلومینیومی چگونه تولید می ‌شود؟

به منظور تولید لوله آلومینیومی، معمولا از روش اکستروژن استفاده شده و بیلت ها با آلیاژ مورد نظر در قالب چدنی ریخته شده تا مقطع دایره‌ ای شکل به خود بگیرند. بیلت ها در دمای کمتر از نقطه ذوب ، پیش‌ گرم شده تا شکل‌ پذیری آنها افزایش یابد. سپس در دستگاه اکسترود قرار گرفته و یک رام با فشار ، بیلت‌ ها را به جلو سوق می‌ دهد؛ لذا بیلت ‌ها از قالبی به شکل لوله عبور کرده و با عبور کردن از قالب فولادی، آلومینیوم به صورت لوله از دستگاه خارج خواهد شد.

لوله‌ های خروجی ، تابیدگی داشته و به منظور از رفع خمیدگی لوله آلومینیومی، ابتدا و انتهای لوله را با دستگاه خاصی کشیده تا لوله کامل صاف شود.

مقطع پروفیل لوله ‌های آلومینیومی 3 و 6 متری

  • لوله آلومینیوم 5 به 3 (شاخه 3 متری): ضخامت 1میلی‌ متر و وزن هر شاخه: 0.13 کیلوگرم
  • لوله آلومینیوم 6 به 4 (شاخه 3 متری): ضخامت 1 میلی ‌متر و وزن هر شاخه: 0.15 کیلوگرم
  • لوله آلومینیوم 7 به 5 (شاخه 3متری): ضخامت 1 میلی‌ متر و وزن هر شاخه: 0.18 کیلوگرم
  • لوله آلومینیوم 8 به 6 (شاخه 3 متری): ضخامت 1 میلی ‌متر و وزن هر شاخه: 0.2 کیلوگرم
  • لوله آلومینیوم 9 به 7 (شاخه 3 متری): ضخامت 1 میلی‌ متر و وزن هر شاخه: 0.22 کیلوگرم
  • لوله آلومینیوم 10 به 8 (شاخه 3متری): ضخامت 1 میلی‌ متر و وزن هر شاخه 0.24 کیلوگرم
  • لوله آلومینیوم 21 به 9 (شاخه 3 متری): ضخامت 1.5 میلی‌ متر و وزن 0.42 کیلوگرم
  • لوله آلومینیوم 21 به 8 (شاخه 3 متری): ضخامت 2 میلی‌ متر و وزن 0.53 کیلوگرم
  • لوله آلومینیوم 21.7 به 10.7 (شاخه 3 متر): ضخامت 1 میلی‌ متر و وزن 35 کیلوگرم
  • لوله آلومینیوم 16 به 21.4: ضخامت 1.8 میلی‌ متر و وزن 1.4 کیلوگرم
  • لوله آلومینیوم 81 به 14.4: ضخامت 1.8 میلی‌ متر و وزن 1.7 کیلوگرم
  • لوله آلومینیوم 20 به 81: ضخامت 1 میلی‌ متر و وزن 1.2 کیلوگرم
  • لوله آلومینیوم 20 به 16.4: ضخامت 1.8 میلی‌ متر و وزن 1.8 کیلوگرم
  • لوله آلومینیوم 22 به 81.4: ضخامت 1.8 میلی‌ متر و وزن 1.9 کیلوگرم

ضخامت لوله آلومینیوم

لوله آلومینیوم با قطر و ضخامت متفاوت تولید می ‌شود. معمولا ضخامت 1 تا 2 میل کاربرد دارد. هر اندازه قطر لوله آلومینیومی بیشتر باشد، قیمت افزایش می‌ یابد. لوله ای که قطر بالا داشته و ضخامت پایین دارند، حساس ‌تر بوده و گاها امکان ساخت قالب برای آنها وجود نداشته و مهندسان طراح مجبور به تغییر نقشه هستند.

سخن پایانی

اگر قصد خرید لوله آلومینیومی با ضخامت ها و آلیاژهای گوناگون یا خرید انواع لوله ‌های مسی دارید و با پرسشی مواجه شدید، آن را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید. لینک این نوشته را از طریق کانال‌ها و گروه ‌هایی که در شبکه ‌های اجتماعی دارید، به اطلاع دوستان و آشنایان و همکاران برسانید. ما را در اینستاگرام و تلگرام نیز دنبال کنید. 

سوالات متداول

انواع مختلف لوله آلومینیومی چیست؟

دو نوع اصلی لوله آلومینیومی بدون درز و جوشی هستند.

مزایای استفاده از لوله آلومینیومی چیست؟

لوله آلومینیومی سبک وزن، مقاوم در برابر خوردگی و بسیار بادوام است. همچنین کار کردن با آن آسان است و آن را به انتخابی محبوب برای بسیاری از صنایع تبدیل می کند.

کاربردهای لوله آلومینیومی چیست؟

لوله آلومینیومی در صنایع مختلفی ازجمله خودروسازی، هوافضا و لوله کشی استفاده می شود. همچنین می توان از آن در دکوراسیون و مبلمان استفاده کرد.

آیا لوله آلومینیومی مقرون به صرفه است؟

بله، لوله آلومینیومی یک گزینه مقرون به صرفه است زیرا سبک، بادوام و مقاوم در برابر خوردگی است و آن را به انتخابی محبوب برای بسیاری از صنایع تبدیل می کند.

 

5/5 - (3 امتیاز)
Call Now Buttonاستعلام قیمت تلفنی