logo-pardisfoolad

قیمت لوله A335 | لوله P11 و P22

قیمت لوله A335 | لوله P11 و P22

لوله A335

مجموعه پردیس فولاد تامین کننده مستقیم انواع لوله حرارتی از کارخانه های معتبر داخلی و خارجی است. این مجموعه بهترین قیمت و بالاترین کیفیت لوله A335 را در اختیار مشتریان قرار می دهد. برای مشاوره رایگان و استعلام قیمت لوله حرارتی A335 ، لوله P11 و P22 با ما تماس بگیرید.

بررسی خصوصیات لوله A335

لوله A335 یکی از انواع لوله های مانیسمان حرارتی است که دارای گریدهای مختلفی است. از جمله کاربردهای این لوله ها استفاده در صنایع پتروشیمی و دیگر صنایع مهم کشور است. رایج ترین گریدهای لوله A335 عبارت است از P5، P9، P11، P22، P91. در ادامه ی این مقاله مطالبی را به طور مفصل راجع به این لوله ها خدمت شما عزیزان شرح خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.

حساسیت لوله های مانیسمان حرارتی و دقت به هنگام خرید، فرایند تولید لوله A335 و برخی از استانداردهای مورد نیاز در طراحی این لوله ها، موارد دیگر کاربرد لوله A335، عوامل موثر بر قیمت لوله مانیسمان حرارتی و بررسی های تکمیلی در خصوص لوله A335 از جمله موارد مورد بحث در این مقاله هستند.

لوله حرارتی A335

لوله A335، لوله ای فولادی دارای مقادیر استاندارد کربن و درصد کمی عناصر آلیاژی مانند مولیبدن (Mo)، کروم (Cr)، نیکل (Ni) و غیره است. در واقع استاندارد ASTM A335 لوله های فولادی کم آلیاژ را معرفی می کند. مقدار عناصر آلیاژی معمولا کمتر از 5% است. اگر درصد عناصر آلیاژی بیشتر شود، به آنها فولاد آلیاژی (یا High alloy) می گویند. فولادهای زنگ نزن (استنلس استیل)، فولادهای دوپلکس و سوپر آلیاژ هایی مانند اینکونل، مونل و Hastelloy در این دسته قرار می گیرند.

فولادهای آلیاژی معمولا در صنایع وابسته به تولید انرژی، در دماهای بسیار بالا یا بسیار پایین و در فشار بالا کاربرد دارند.

لوله مانیسمان A335

لوله ASTM A335 یک لوله آلیاژی کروم-مولیبدن است. از لوله بدون درز A335 در دماهای 540 تا 750 درجه سانتی گراد استفاده می شود. به دلیل وجود درصد بالای کروم و مولیبدن به آنها لوله های “کرومولی” نیز می گویند.

عناصر آلیاژی و نقش آن ها

بجز آهن و کرین، در لوله­ های آلیاژی معمولا عناصر زیر حضور دارند. در جدول زیر به تاثیر هر یک از این عناصر روی ساختار و خواص فولاد پرداخته ایم.

عنصر آلیاژی

تاثیر آن روی خواص فولاد

کروم (Cr)

افزایش مقاومت به خوردگی و اکسیداسیون، افزایش سختی و مقاومت در برابر سایش، افزایش استحکام در دمای بالا

نیکل (Ni)

افزایش سختی، بهبود مقاومت به ضربه در دمای پایین

مولیبدن (Mo

افزایش سختی پذیری، افزایش سختی در دمای بالا، افزایش مقاومت در برابر سایش، افزایش تاثیر سایر عناصر آلیاژی، کاهش شکنندگی فولاد در دمای پایین، افزایش استحکام در دمای بالا

منگنز (Mn)

افزایش سختی، ترکیب منگنز با گوگرد موجب کاهش اثرات نامطلوب آن می­شود

وانادیوم (V)

افزایش سختی پذیری، افزایش سختی درجه حرارت بالا، افزایش مقاومت در برابر سایش، بهبود مقاومت به خستگی

تیتانیوم (Ti)

قوی­ترین عنصر تشکیل دهنده کاربید، برای جلوگیری از توزیع کاربید کروم به فولاد زنگ نزن اضافه می­شود.

سیلیسیوم (Si)

حذف اکسیژن از ساختار فولاد، در فرایند فولادسازی، بهبود سختی و افزایش سختی پذیری

بور (B)

افزایش سختی پذیری، تشکیل ساختاری ریز دانه

آلومینیوم (Al)

تشکیل دهنده نیترید، در فولادهای نیتریدی، ریزدانه کردن ساختار در فرایند ریخته­گری، حذف اکسیژن در فرایند فولادسازی

کبالت (Co)

افزایش مقاومت به حرارت و سایش

تنگستن (W)

افزایش سختی در دماهای بالا، اصلاح سایز دانه­ها

همانگونه که گفته شد، اگر مجموع عناصر آلیاژی در این فولادها زیر 5% بود، فولاد کم آلیاژ (Low alloy steels) و اگر بالای 5% بود فولاد پر آلیاژ (High alloy steels) نامیده می شود.

نقش عناصر آلیاژی

بسته به درصد عناصر آلیاژی خواص فولاد، در زمینه­های زیر تحت تاثیر قرار می­گیرد:

  • مقاومت در برابر خوردگی
  • سختی پذیری
  • قابلیت ماشین کاری
  • پایداری در دماهای بالا یا پایین
  • شکل پذیری
  • چقرمگی
  • مقاومت سایشی
  • قابلیت جوشکاری

انواع لوله آلیاژی A335 گرید P

فولاد آلیاژی ASTM A335 – ASME SA335 گریدهای P از P5 تا P92 را در بر می­گیرد. گریدهای P11 تا P22 و P91 و P92 معمولا در صنایع انرژی و نیروگاهی استفاده می­شوند. گریدهای P5 و P9 در صنایع پتروشیمی کاربرد دارند. گریدهای P9 و P91 که از آلیاژهای گرانقیمت هستند در تولید لوله بدون درز مانیسمان نیز استفاده دارند.

ترکیب شیمیایی گریدهای لوله آلیاژی A335 گرید P

خواص مکانیکی گریدهای لوله آلیاژی A335

استانداردهای مورد استفاده در لوله A335

برای لوله­ های آلیاژی از استانداردهای بین المللی ASTM، EN و DIN استفاده می­شود که جدول معادل سازی آن ها در ادامه آمده است.

استاندارد لوله آلیاژی کروم مولیبدن

Werkstoff /DIN

EN

ASTM

1.5415

16Mo3

A335 Grade P1

1.7335

13CrMo4-5

A335 Grade P11, P12

1.7380

10CrMo9-10

A335 Grade P22

1.7362

X11CrMo5

A335 Grade P5

  

A335 Grade P9

1.4903

X10CrMoVNb9-1

A335 Grade P91

کاربرد لوله های P11 و P22

از لوله P11 و P22 در صنایع زیر استفاده می شود.

  • صنایع انرژی
  • مخازن تحت فشار و بلویرها
  • کارخانه های پتروشیمی
  • نیروگاه ها

لوله های P11 قابلیت خم شدن و جوشکاری مناسبی نیز دارند.

تفاوت بین لوله بدون درز P11 و لوله بدون درز P22

تفاوت اصلی بین دو لوله P11 و P22 در ترکیبات شیمیایی آ ن ها است. مقدار کروم و مولیبدن در لوله P22 بیشتر است که همین باعث افزایش میزان استحکام و مقاومت در برابر دماهای بیشتر در این نوع لوله می شود. هم چنین تفاوت در ترکیبات شیمیایی بین این دو لوله باعث می شود در هنگام جوشکاری، مواد فیلر مختلفی برای آن ها استفاده شود.

چرا لوله فولادی بدون درز ASTM A335 در کاربردهای دمای بالا محبوب است؟

لوله فولادی بدون درز A335 معمولا لوله کروم مولی برای عناصر شیمیایی مولیبدن و کروم نامیده می شود. مولیبدن عملکرد فولاد را به عنوان استحکام فولاد، حد الاستیک، مقاومت در برابر سایش، ضربه و سخت شدن بهبود می بخشد. در حالی که عنصر مولیبدن، مقاومت لوله فولادی را در برابر نرم شدن افزایش داده، رشد دانه را مهار می کند و سرعت شکنندگی سازه فولادی را کاهش می دهد. از طریق آزمایش تولید، مولیبدن درحال حاضر موثرترین افزودنی است که می تواند مقاومت خزشی در دمای بالا را افزایش دهد. لوله فولادی بدون درز با اضافه شدن مولیبدن نیز مقاومت در برابر خوردگی را افزایش داده و از ایجاد حفره جلوگیری می کند.

کروم یکی از عناصر ضروری در تولید فولاد ضد زنگ یا لوله A335 است. محصول فولادی به عنوان فولاد ضد زنگ برای 12٪ یا بیشتر کروم اضافه شده تعریف می شود. کروم به دلیل ویژگی برجسته مقاوم در برابر حرارت، به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد و برای مقاومت در برابر اکسیداسیون در دماهای بالا عنصر دیگری را نمی توان جایگزین آن کرد. علاوه بر این، عنصر کروم باعث افزایش تنش کششی و تسلیم و سختی فولاد در دمای اتاق می شود. به همین دلیل است که لوله فولادی بدون درز یا لوله حرارتی A335 کروم آلیاژی، بیشتر برای نیروگاه ها، پالایشگاه ها، کارخانه های شیمیایی و سکوهای میدان نفتی استفاده می شود که در آن سیالات و گازها در هنگام حمل و نقل در دما و فشار بسیار بالا هستند.

تامین کنندگان خارجی لوله آلیاژی

برخی از معتبرترین کارخانه­ های تولید لوله آلیاژی به شرح زیر هستند.

نام کارخانه

کشور سازنده

Jiangu Chengde Steel Tube Co Ltd. Ltd

China

Chomutov

Czech

Eschweiller(Bentler)

Germany

Vallourec Tubes

Germany, France, & Brazil

Tenaris

Italy, Mexico, & Argentina

Sumitomo Metal

Japan

JFE

Japan

Productos Tubulares

Spain

Tubos Reunidos

Spain

Wyman Gordon

USA

Michigan Seamless

USA

Rockwell Collins

USA

حساسیت لوله های مانیسمان حرارتی و دقت به هنگام خرید

استفاده از لوله A335 در صنایع مهم و حساس ایجاب می کند تا به هنگام خرید این لوله ها جوانب احتیاط به طور کامل رعایت گردد. به طور مثال لازم است تا حتما تست کشش و تنش و به عبارتی حد تحمل لوله ها بررسی گردد. هم چنین به دلیل استفاده از این لوله ها در شرایط دمایی بالا، تست های حرارتی غیر مخرب نیز بر روی لوله ها انجام می گردد. تست آنالیز مواد نیز یکی دیگر از تست های مورد نیاز است. تست هیدرواستاتیک نیز به منظور بررسی فشار هیدرواستاتیکی است که لوله می تواند تحمل کند. فشار ناشی از ارتفاع سیال روی لوله و در نهایت جاذبه ای که به آن وارد می شود؛ فشار هیدرواستاتیک نام دارد. به این ترتیب با انجام تست های انجام شده می توان به مقاومت لوله A335 پی برد و با توجه به نیاز مجموعه، انتخاب درست و در نهایت خریدی مناسب انجام داد.

شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص لوله A335 به وب سایت پردیس فولا مراجعه کرده و نسبت به مشاوره ی رایگان با کارشناسان این مجموعه اقدام نمایید. در این صورت شما می توانید با مشورت با صاحب نظران این حوزه تصمیم بهتری بگیرید و از قیمت های مناسب و کیفیت بالای محصولات مجموعه ی پردیس فولاد شگفت زده شوید. برای بررسی قیمت لوله a333 با شرکت پردیس فولاد تماس بگیرید.

فرایند تولید لوله A335 و برخی از استانداردهای مورد نیاز در طراحی این لوله ها

لوله های مورد بحث بدون درز تولید می شوند و در یک فرایند حرارتی تولید و نرمالایز خواهند شد. موارد عددی استاندارد برخی از تست های انجام شده برای لوله های مزبور به شرح ذیل خواهد بود:

بررسی تنش در لوله A335

 برای گریدهای P5، P9، P11، P22برای گرید P91
حداکثر مقاومت کششی بر حسب مگاپاسکال415585
حداکثر استحکام تسلیم بر حسب مگاپاسکال205415

مقادیر ترکیبات شیمیایی برای گریدهای مختلف لوله A335

دیگر کاربردهای لوله A335

همان طور که گفتیم که لوله مزبور در صنایع پتروشیمی، نفت، گاز، انرژی، پالایشگاه ها و … کاربرد گسترده ای دارد. گروه پردیس فولاد با استفاده از دانش روز مهندسین متالورژی توانسته است بهترین کیفیت لوله های مانیسمان را به همراه قیمتی مناسب به شما عزیزان ارائه دهد. مهندسی متالورژی نیز همان مهندسی مواد است که به صورت اختصاصی بر روی فلزات مطالعه و تحقیق می کنند. در صورت نصب و راه اندازی صحیح این لوله ها توسط مهندسین پایپینگ که زیر شاخه ی مهندسی مکانیک است؛ طول عمر مفید این لوله ها نیز بالا خواهد بود. استفاده از مواد مرغوب در تولید این لوله ها نیز در کیفیت آن ها بسیار موثر است.

عوامل موثر بر قیمت لوله مانیسمان حرارتی:

نوع و مرغوبیت مواد به کار رفته در ساخت لوله های مزبور یکی از عوامل تعیین کننده ی قیمت این لوله ها است. هم چنین طول و قطر لوله نیز در قیمت نهایی لوله موثر خواهد بود. بسته به این که لوله های مورد نظر در چه صنایعی مورد استفاده هستند و چه فاکتورهایی باید در طراحی آن ها لحاظ شود نیز به نوبه ی خود در قیمت لوله ها موثر می باشد. البته با توجه به نرخ متغیر قیمت ارز که امروزه متاسفانه همگان شاهد آن هستیم؛ قیمت نهایی لوله های حرارتی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و متغیر خواهد بود. البته موارد گفته شده در قیمت لوله هم چنان موثر هستند.

سخن آخر

مجموعه پردیس فولاد با نزدیک به چهار دهه حضور تاثیر گذار در صنایع فولاد کشور، امکان خرید انواع لوله های متداول در صنایع نفت و گاز، اعم از لوله های فولادی، کربنی، آلیاژی، حرارتی، برودتی، آتشخوار و مانیسمان برای مشتریان فراهم کرده است. اگر قصد مشاوره یا خرید انواع لوله را دارید با ما تماس بگیرید. مهندسان و کارشناسان مجموعه آماده پاسخگویی به کلیه سوالات و دادن مشاوره رایگان به شما مشتریان عزیز هستند. همچنین شما را در جریان قیمت لوله حرارتی A335 لوله P11 و P22 و دیگر لوله ها قرار می­دهند.

برگرفته از: united-steel و octalsteel

5/5 - (6 امتیاز)
Call Now Buttonاستعلام قیمت تلفنی