logo-pardisfoolad

قیمت لوله مسی و انواع لوله ‌های مسی

قیمت لوله مسی و انواع لوله ‌های مسی

فروش لوله مسی

شرکت بازرگانی پردیس فولاد با 4 دهه فعالیت در زمینه فروش انواع لوله ها و مقاطع فولادی، آماده ارائه خدمات به شما عزیزان است. فروش انواع لوله های مسی با بهترین کیفیت را ما تهیه کنید. جهت دریافت لیست قیمت لوله مسی می توانید با همکاران ما در پردیس فولاد تماس بگیرید.
فهرست محتوا پنهان

لوله مسی یکی از انواع لوله های صنعتی است که در خطوط آب رسانی و خطوط مبرد در طراحی سیستم های تهویه مطبوع (HVAC) کاربرد دارد. این لوله مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد؛ به همین دلیل ممکن قیمت لوله مسی نسبت به برخی از لوله های فولادی و صنعتی بیشتر باشد. لوله مسی در انواع گوناگونی در بازار و هم چنین پردیس فولاد عرضه می شود. قیمت این لوله با توجه به ابعاد، سایز و نوع آن تعیین می شود. شما می توانید انواع لوله های مسی را در سایزهای و ابعاد گوناگون از پردیس فولاد تهیه کنید.

لوله مسی چیست؟

لوله های مسی با توجه به جنسشان میزان سختی بالایی دارند و از مقاومت بسیاری نیز در برابر خوردگی برخوردار هستند. این لوله ها در ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی به منظور انتقال آب و گاز، لوله کشی سیستم گرمایش و تهویه مطبوع مورداستفاده قرار می گیرند. لوله مسی به دلیل خواص و ویژگی هایی که دارد بر اساس نوع نیاز و ضخامت دیواره دارای انواع مختلفی است. در واقع این لوله ها در دو نوع نرم و سخت تولید می شوند؛ نوع نرم این لوله ها کاملا انعطاف پذیر بوده و نوع سخت این لوله ها نیز میزان جوش پذیری بالایی دارند.

لوله مسی چیست؟

مشخصات، ابعاد و سایز لوله های مسی

در خرید و سفارش لوله های مسی، نکته ای که باید بدانید، مربوط به قطر خارجی لوله مسی است. قطر خارجی یا OUTSIDE DIAMETER که با OD نشان می دهند 1/8 اینچ، بزرگتر از اندازه اسمی آن بوده و برای مثال، لوله مسی 1.2 اینچ ، قطر خارجی برابر با 8.5 اینچ دارد. اندازه قطر داخلی لوله مسی، با اندازه ضخامت دیواره لوله، تعیین می گردد. لذا به جنس لوله نیز بستگی داشته و در هر نوع لوله، متفاوت است پس با قیمت های مختلفی روبرو می شویم.

مشخصات، ابعاد و سایز لوله های مسی

همچنین پردیس فولاد انواع لوله A335 و لوله A333 خریداری کنید. بر اساس سایز لوله های مسی، می توان این محصول را به صورت زیر دسته بندی کرد:

  • لوله های مسی 0.75 سایز 8 اینچ ضخامت 0.75 با وضعیت کلاف و طول 15 متری
  • لوله های مسی 0.75 سایز 3.8 اینچ ضخامت 0.75 با وضعیت کلاف و طول 15 متری
  • لوله های مسی 0.75 سایز 1.4 اینچ ضخامت 0.75 با وضعیت کلاف و طول 15 متری
  • لوله های مسی ضخامت 0.81 با سایز 5.8 اینچ با وضعیت کلاف و طول 15 متری
  • لوله های مسی ضخامت 0.75 و سایز 3.4 اینچ با وضعیت کلاف و طول 15 متری
  • لوله های مسی ضخامت 0.81 با سایز 2 اینچ و وضعیت کلاف 15 متری
  • لوله های مسی ضخامت 0.81 با سایز 7.8 اینچ و وضعیت کلاف 15 متری
  • لوله های مسی ضخامت 0.81 با سایز 3.8 اینچ و وضعیت کلاف 15 متری
  • لوله های مسی ضخامت 0.75 با سایز 1.2 اینچ و وضعیت کلاف 15 متری
  • لوله های مسی ضخامت 0.75 با سایز 1.4 اینچ و وضعیت کلاف 15 متری
  • لوله های مسی ضخامت 0.75 با سایز 4 ایچ و وضعیت کلاف 15 متری
  • لوله های مسی ضخامت 0.75 با سایز 3.8 اینچ و وضعیت کلاف 15 متری

شما می توانید برای استعلام از قیمت های به روز این لوله ها با متخصصان پردیس فولاد تماس حاصل نمایید.

دسته بندی لوله های مسی بر اساس سایز

لوله های مسی مثل لوله آلومینیومی ، دارای سایز و انواع مختلفی است. لوله مسی بر اساس اندازه، به 4 نوع تقسیم می شود. قطر خارجی 3 نوع از این لوله ها، شبیه هم بوده و استفاده از فیتینگ ها و شیرهای یکسان برای هر 3 نوع لوله، امکان پذیر است. اگر لوله ساخته شده از نوع سخت مس باشد، انعطاف پذیری کمی داشته و با ابزار خاصی باید آن را خم کرد. لوله مسی، به سختی بریده می شود و به جای خم شدن، اتصال ایجاد می گردد. دقت کنید که در اکثر خطوط انتقال آب در واحدهای مسکونی و تجاری، از لوله مسی نوع L و لوله مسی نوع M استفاده می شود.

دسته بندی لوله های مسی بر اساس سایز

حروف: L-M-K.DMX در واقع ضخامت دیواره لوله مسی را نشان داده و ضخامت دیواره یک لوله مسی به اندازه لوله وابسته است. معمولا این حروف مرتبط با رنگ لوله نیز هستند:

  • لوله مسی نوع K با رنگ سبز است
  • لوله مسی نوع L با رنگ آبی است
  • لوله مسی نوع M با رنگ قرمز است
  • لوله مسی نوع DMW با رنگ زرد است

در ادامه به معرفی هر نوع لوله مسی می پردازیم. 

لوله مسی نوع K؛ ضخیم ترین نوع لوله های مسی

لوله نوع K، در واقع ضخیم ترین نوع از لوله های مسی است. دیواره لوله نسبت به انواع دیگر، ضخیمتر بوده و به دلیل ضخامت بالای دیواره این نوع لوله، مقاومت بالا دارد. در زمان آتش سوزی، نشت روغن، توزیع آب، چون مقاومت بالا داشته، انتخاب خوبی است. لوله مسی نوع K به 2 نوع: سخت و انعطاف پذیر تقسیم بندی می شود. به منظور به کارگیری در لوله انتقال گاز طبیعی، کاربرد نداشته چون به اتصالات لوله، آسیب می زند.

لوله مسی نوع L؛ قطر نازک تر و کاربردهای متنوع تر

از رایجترین نوع لوله مسی، لوله نوع L است. کاربرد زیادی داشته و از لوله مسی نوع K، نازکتر است. به منظور لوله کشی داخل خانه و محیط تجاری و همچنین حفاظت از آتش سوزی و برخی از کاربردهای تهویه مطبوع و یا به منظور ترمیم یا تعویض خطوط قدیمی آب، می توان از این نوع لوله مسی استفاده کرد.

لوله مسی نوع L؛ قطر نازک تر و کاربردهای متنوع تر

لوله مسی نوع M؛ استفاده گسترده در صنعت ساختمان سازی

از دیگر نوع لوله های مسی است. از 2 مورد قبلی فوق الاشاره، نازکتر است و به 2 دسته سفت و قابل انعاف تقسیم بندی می شود. می توان با فشرده سازی یا لحیم کاری و اتصالات شعله ور، آنها را به یکدیگر وصل کرد. در سرویس آب خانگی و سیستم خلا، کاربرد دارد. فشار در این نوع از دستگاه ها، حداقل است. لوله مسی نوع ام چون هزینه پایین دارد، در صنعت ساختمان سازی، کاربرد بالا دارد. اما در صنعت هواپیما سازی، کاربرد چندانی ندارد.

لوله نوع A؛ لوله ای مسی با کاربردهای متنوع در سیستم های آب شهری

لوله DMW نام دیگر لوله مسی نوع A است. کاربرد زیادی در گذشته داشته اما امروز در ساختمان سازی مدرن، لوله پلاستیکی جایگزین شده است. برای کاربردهای زیرزمین مصرف داشته و ضریب فشار کم 10 تا 15 پوند بر اینچ مربع است که بسیار پایینتر از فشار آب اکثر سیستم های آب رسانی شهری است.

تنوع گسترده انواع لوله مسی بر اساس جنس

در بالا، لوله مسی بر اساس اندازه بررسی شد. اما لوله مسی را بر اساس جنس نیز می توان تقسیم بندی کرد. مس نرم و مس سخت.

  • لوله مسی نرم لوله ای است که نرم بوده و انعطاف بسیار بالا دارد. در اتصالات حرارتی نصب شده و در خطوط خنکهایی در سیستم اسپیلت و پمپ حرارتی نیز کاربرد زیادی دارد. تعمیرش نیز آسان است.
  • لوله مسی سخت، لوله ای است که در خطوط آب رسانی کاربرد داشته و قابل خم شدن نیست. برای عبور از کنار موانع ، به اتصال زانویی نیاز دارد. اگر مس سخت را حرارت دهیم یعنی آنیل کنیم و سپس عملیات سرد سازی انجام شد، تبدیل به مس نرم می شود.

طبقه بندی لوله های مسی با توجه به کاربردهای متنوع محصول

این لوله بر اساس کاربرد، به انواع مختلفی تقسیم می شود. کلاف، شاخه ای، مسی کویل، مسی مویین.

  • لوله شاخه ای مسی: آلودگی در لوله مسی شاخه ای وجود نداشته و داخل آن نیز سطح یکنواختی وجود دارد. برای صنایع بهداشتی مانند تاسیسات بیمارستانی و درمانگاهی و تهیه مطبوع، از لوله مسی شاخه ای استفاده می کنند. از دیگر کاربردهای لوله مسی شاخه ای می توان به صنایع برودتی و الکتریکی اشاره کرد.
  • لوله کلاف مسی: لوله کلاف در ضخامت های گوناگون، قطر 4/1 اینچ تا 7/8 اینچ و طول 15 تا 50 میلی متر تولید می شود. این لوله ها، خم شدن خوبی داشته و کاربرد زیادی در سیستم لوله کشی و خطوط انتقال گاز و سیستم تهویه و لوله برودتی دارند. 
  • لوله کویل مسی: کوله مسی کویل که LWC نام دارد، انتقال حرارت بالایی نسبت به لوله آلومینیومی داشته و از این نوع لوله در طراحی و ساخت مبدل حرارتی در نیروگاه ها و پالایشگاه ها و پتروشیمی ها استفاده می شود.
  • لوله مویین مسی: این نوع لوله را CAPILLARY نیز می نامند. قطر کم این لوله سبب شده تا در سیستم تبرید و چیلر، استفاده شده و قطر و طول آن در کیفیت سرمای ایجاد شده، بی تاثیر باشد. در حالت سرد، قابلیت خم شدن دارند.

کاربرد لوله های مسی در صنایع گوناگون

تا اینجا درباره انواع این لوله از نظر سایز و جنس و کاربرد صحبت شد. اما کاربردهای این لوله به اختصار به شرح زیر است. مس چون ویژگی مقاومت بالا داشته و عملکرد حرارتی آن فوق العاده است، در برابر خوردگی، مقاومت خوبی داشته و انعطاف پذیری و چکش خواری خوبی هم دارد. یعنی در سیستم HVAC به خوبی استفاده می شود. مس در برابر زنگ زدگی و خوردگی، خواص مکانیکی و شیمیایی خوبی دارد. لذا در لوله کشی به خوبی کاربرد دارد.

سیستم آبرسانی خانگی یکی از کاربردهای متداول لوله مسی است. مس، خاصیت ضد میکروبی طبیعی داشته و به از بین بردن باکتری مضر کمک می کند. از رشد باکتری و لجن ، جلوگیری کرده و برای آبرسانی مطلوب است. اگر قصد گرم نگهداشتن آب دارید که در دمای ثابتی هم بماند، گزینه خوبی است. در پزشکی، لوله مسی کاربرد زیادی دارد. مثل سیستم گازهای پزشکی. مس، مانع رشد میکروب در سیستم گازی شده و در برابر نفوذ نیتروژن، اکسیژن، دی اکسید کربن و سایر گازها، مقاومت نشان می دهد.

کاربرد لوله های مسی در صنایع گوناگون

اکثرا آب پاش های آتش نشانی، از جنس مس است. مقاومت خوبی در برابر حرارت داشته و در سیستم های اطفا حریق کاربرد دارند. در برابر گاز سمی، تجزیه نشده و در برابر زنگ زدگی و خوردگی نیز مقاومت نشان می دهند. در توزیع گاز طبیعی برای مجتمع مسکونی و غیر مسکونی نیز از لوله مسی استفاده می شود. چون انعطاف پذیری بالا داشته و در مسیر طولانی، قابلیت نصب دارد. 

مزایای استفاده از لوله مسی؛ انعطاف پذیری و مقاومت بالای محصول

با توجه به مطالب ارائه در این گفتار سایت، ناگفته پیداست که لوله مسی دارای مزایای فراوانی است. مهمترین فواید استفاده از لوله مسی به شرح زیر است:

  • مقاومت بالا، اتصال و شکل دهی آسانی داشته و سبب می شود تا این نوع لوله، مقرون به صرفه بوده و نصب راحت و کم هزینه ای هم برای مصرف کننده داشته باشند.
  • لوله مس سبک است. سبک بودن لوله مس سبب شده تا حمل و نقل راحت و نصب آسانی داشته باشد.
  • لوله مس، انعطاف پذیری عالی داشته و حذف زانویی ها و اتصالات را در طراحی پایپینگ ممکن می سازد.
  • لوله ی مسی، همانطور که گفتیم، تجزیه پذیر در آتش نیست و چون آتش نمی گیرد و ضد زنگ و است و در اثر مجاورت با گازهای سمی، دچار تجزیه نمی شود، در آب پاشی در زمان آتش سوزی قابلیت استفاده بالا دارد.
  • دقت کنید که لوله مسی، مقاومت عمری در برابر تخریب های UV، خوردگی و آسیب های مکانیکی دارد..
  • از دیگر ویژگی مهم لوله مسی، قابلیت بازیافت آن و دوست دار محیط زیست بودن آن است که بتوان آنرا بارها استفاده کرد و در بحث توسعه پایدار به آن توجه ویژه ای مبذول می دارند.
  • از دیگر فواید این لوله بایستی به اتلاف گرمای بسیار پایین و انتقال حرارت بالا اشاره نمود.
  • لوله هایی که مسی هستند ظاهری مناسب و زیبا داشته و این موضوع سبب می شود که در فضای داخلی و خارجی از آن استفاده شود.

فرق اصلی بین انواع لوله L و M

تفاوت اصلی بین انواع لوله مسی L و M در درجه فشار و ضخامت دیواره آن است. معمول ترین اندازه لوله های مسی ½ و 2 اینچ هستند. تفاوت اصلی لوله مسی L و M در 3 موضوع است:

  • یکی نوع لوله مسی M ½ اینچ دارای ضخامت دیواره 0.028 “در حالی که نوع L ½ اینچ با ضخامت دیواره 0.04” اندازه دارد.
  • دومی ضخامت دیواره نوع M ¾ اینچ برابر با 0.032 اینچ است در حالی که نوع L ¾ برابر با 0.455 “است.
  • سومی، نوع لوله مسی L از لوله مسی نوع Mگرانتر است؛ علت تفاوت این است که دیواره نوع L ضخیم تر بوده، در نتیجه وزن بیشتری تحمل می کند. در نتیجه ، به منظور تولید به مقدار بیشتری مس نیاز داشته و هزینه تولید آن از لوله مسی نوع M بالاتر است. هزینه حمل و نقل آن نیز به دلیل وزن بیشتر از نوع M بیشتر است.

استفاده از لوله های مسی نوع L و Mدر ساختمان های مسکونی

لوله های مسی برای تأمین آب در یک خانه یا از نوع L یا از نوع M هستند، مگر اینکه با کدهای محلی مشخص شده باشد. هر دو نوع از نظر فشار آب مورد نیاز در خطوط تأمین شهری رتبه خوبی دارند. نوع K، گرانتر از نوع L، باعث می شود که برای دفن در زمین برای تأمین آب در خانه، ایده آل نباشد.

استفاده از لوله های مسی نوع L و Mدر ساختمان های مسکونی

دسته بندی لوله های مسی بر اساسی روش تولید و یا برحسب جنس به انواع مختلفی تقسیم می شود.استفاده از لوله مسی علاوه بر مزایا، دارای معایبی است؛ لوله های مسی مقاومت پایینی در برابر مواد شیمیایی دارند و به همین دلیل نیز تغییرات شیمیایی در دماهای بالای ضد یخ های پایه گلیکول، موجب خوردگی لوله های مسی می شود. همچنین در برابر غلظت های بالای سولفید هیدروژن، بسیار آسیب پذیر هستند.

راهنمای خرید لوله مسی؛ نکاتی که باید بدانید!

برای خرید لوله مسی باید به فاکتورهای گوناگونی توجه کنید تا از کیفیت لوله مطمئن شوید. پارامترهای حائز اهمیت در خرید لوله های مسی شامل موارد زیر است:

  • بررسی سلامت لوله ها: در خرید حضوری لوله مسی یکی از مهم ترین اقداماتی که باید انجام داد تست سلامت لوله است. برخی از لوله های مسی ممکن است براثر جابه جایی و بارگیری دچار نشتی شوند. بدین ترتیب هنگام خرید باید از سلامت لوله ها اطمینان حاصل کرد. زیرا در صورت وجود نشتی ممکن است خسارات جبران ناپذیری را به بار آورند.
  • بررسی انعطاف پذیری: بیشتر لوله های مسی قدرت انعطاف پذیری بالایی دارند؛ اما بیش از حد بودن این قابلیت ممکن است برای لوله آسیب زننده باشد. از این رو باید هنگام خرید قابلیت خمکاری و انعطاف پذیری لوله را بررسی کنید. اگر درصورت خم کردن لوله، ترک هایی در سطح محصول ایجاد شد، باید به کیفیت لوله مسی شک کنید.
  • بررسی قطر و سایز لوله ها: یکی از پارامترهای مهمی که هنگام خرید لوله مسی باید مدنظر قرار دهید، قطر و سایز لوله مسی است. در واقع توجه به این مورد باعث می شود شما برحسب نیاز خود خریدتان را انجام دهید.
  • بررسی قابلیت جوشکاری لوله: هنگام استفاده از لوله های مسی، در برخی موارد نیاز به جوشکاری خواهیم داشت. بدین ترتیب محصول خریداری شده باید از قبلیت جوشکاری برخوردار باشد.
  • خرید از فروشگاه معتبر و رسمی: پیدا کردن فروشگاهی مطمئن و معتبر برای خرید لوله مسی از اهمیت بالایی برخوردار است. با خرید از فروشگاهی مطمئن و رسمی، از کیفیت و اصل بودن محصول اطمینان خواهید داشت (مطالعه بیشتر: مهم ترین بازارهای آهن در تهران).

توجه به نکات ذکر شده، باعث می شود خریدی مطمئن داشته و هم چنین محصول را براساس نیازی که دارید، به راحتی خریداری کنید.

راهنمای خرید لوله مسی؛ نکاتی که باید بدانید!

خرید انواع لوله مسی از پردیس فولاد

فروشگاه بازرگانی پردیس فولاد به عنوان یکی از فروشگاه های فعال در زمینه فروش لوله مسی و لوازم تهویه مطبوع، به شما عزیزان در کمترین زمان ممکن خدمات مورد نظرتان را ارائه می دهد. به منظور خرید و سفارش لوله مسی و اطلاع از کاربردها و جنس ها و قیمت روز لوله مسی و قیمت لوله آلیاژی، از طریق بخش تماس با ما، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

معایب لوله های مسی چیست؟

یکی از اصلی ترین معایب این لوله ها این است که لوله های مسی از نظر اسیدیته با مشکل روبه رو می شوند؛ بنابراین نصب آن ها برای سیستم های لوله کشی که از چاه آب می گیرند؛ مناسب نیست.

لوله مسی به صورت شاخه ای عرضه می شود یا بر اساس وزن؟

لوله های مسی هم بر اساس وزن و هم به صورت شاخه ای در بازار موجود هستند. خرید هر یک از این لوله های مسی به نیاز شما بستگی دارد.

بهترین برندهای تولیدکننده لوله مسی در ایران چه برندهایی هستند؟

از کارخانجات تولیدکننده لوله مسی می توان به موارد زیر اشاره کرد: شرکت بابک مس ایرانیان، شرکت صنایع مس باهنر، شرکت صنایع مس قائم و
کارخانه لوله مسی مهر اصل

5/5 - (6 امتیاز)
Call Now Buttonاستعلام قیمت تلفنی