logo-pardisfoolad

قیمت لوله فلزی

قیمت لوله فلزی

قیمت روز انواع لوله فلزی، آهنی، داربست، گالوانیزه، جدار چاه، مسی

قیمت لوله از نوع لوله فلزی یکی از دغدغه های امروز در ساخت و ساز ها است. در این مقاله به قیمت لوله آن هم از نوع لوله فلزی خواهیم پرداخت. اینکه در کل لوله فلزی چیست؟ انواع لوله فلزی به چه صورت است؟ کاربردها، استاندارها و در حالت جامع تر در مورد تاریخچه لوله فلزی توضیح خواهیم داد. تقسیم بندی لوله ها برای تعیین قیمت لوله، به موارد مختلفی بستگی دارد. که در ادامه این مقاله به آن خواهیم پرداخت. این روزها به دلیل نوسانات ارزی و شرایط خاص اقتصادی برای تعیین قیمت لوله مشکل ساز شده است. درواقع بیشتر مواقع شما برای تعیین قیمت نیاز به برقراری تماس با تولید کننده جهت یافتن مبلغ به روز خواهید داشت.

لوله فلزی چیست؟

قبل از پرداختن به قیمت لوله فلزی  باید به ماهیت آن بپردازیم. اگر بخواهیم به شکل و ظاهر این لوله ها نگاه کنیم، باید یک استوانه مقطع را ببینید. داخل آن توخالی بوده. همچنین از دو طرف باز است. این توصیف یک لوله فلزی ست که به شما کمک می کند این نوع لوله را بشناسید. اگر کارفرماهای پروژه ها و مدیران صنایع بخواهند از لوله فلزی استفاده کنند و درمورد قیمت لوله بدانند، متوجه خواهند شد که این محصول دارای آلیاژهای متفاوتی است که برای انتقال سیالات مورد استفاده قرار می گیرند.

در ادامه مقاله به انواع لوله فلزی خواهیم پرداخت. که بسیار مهم هستند زیرا بر این اساس است که بر قیمت لوله تفاوت ایجاد می شود. زیرا برای ساخت آن به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. این لوله ها در برابر فشار و گرما دارای مقاومت بالایی هستند. و بیشترین کاربرد را در موارد مختلف صنایع و پروژه های کوچک و بزرگ دارند.

انواع لوله فلزی

همان طور که گفته شد، برای تعیین قیمت لوله دانستن انواع لوله فلزی مهم است. این محصول در هنگام ساخت به انواع و دسته های مختلفی تقسیم می شوند.

  • فلزی
  • بتنی
  • PVC
  • پلاستیکی
  • استیل
  • آلومینیوم و …

موارد بالا انواع لوله ها هستند. در این مقاله ما به قیمت لوله – لوله فلزی پرداخته ایم. که برای درک آن نیاز هست ابتدا انواع لوله فلزی را بشناسیم. این نوع لوله در آلیاژی آهنی که ساخته می شوند تفاوت دارند.که به دو دسته متفاوت کلی دسته بندی می شوند.

  • لوله فلزی آهنی
  • لوله فلزی غیر آهنی

در این دسته بندی کلی وجه تمایز عنصر آهن است که در یک نوع موجود است. و در نوع بعدی این عنصر غایب است.

لوله فلزی غیر آهنی

همان طور که گفته شد این لوله ها فاقد عنصر آهن هستند. که بیشتر به عنوان لوله های پلیمری کاربرد دارند. که این لوله های پلیمری به دو دسته متفاوت تک لایه و چند لایه، پلیکا، PVC، پلی اتیلن و … بخش بندی شده اند. که می توان در لوله کشی ساختمان و آب و فاضلاب به کاربرد آنها پی برد.

حال خواهیم پرداخت به اصل ماجرا که لوله فلزی است. آلیاژ مورد استفاده آنها تعیین کننده قیمت لوله فلزی است. به طور کلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لوله فلزی از دسته مسی
  • لوله فلزی از دسته چدنی
  • لوله فلزی از دسته کرین استیل
  • لوله فلزی از دسته استنلس استیل
  • لوله فلزی از دسته سیلندری
  • لوله فلزی از دسته گوشتدار

این دسته ها در قیمت لوله متفاوت هستند. دسته لوله مسی یکی از پر کاربردترین ها هستند. که در ادامه مقاله به کاربرد هر یک از آنها خواهیم پرداخت. نوع چدنی از انواع مقاوم و مستحکم لوله فلزی است. آلیاژ جدنی طول عمر بالایی را دارا است. از دوام خیلی خوبی برخوردار هستند. همچنین در موقع نصب و جابجایی از دردسر کمتری برخوردارند. قیمت لوله در لوله فلزی با آلیاژ چدن مقرون به صرفه تر از سایر آلیاژها است. این آلیاژ در برابر حرارت مقاوم بوده و در مقابل فشار مستحکم است. یکی دیگر از آلیاژها لوله کربن استیل است.

این نوع در گروه لوله مانیسمان که درز ندارند قرار گرفته است. آلیاژ استنس استیل دارای عنصر مهم کروم است. 304 و 316 از دو نوع متفاوت این آلیاژ است. دیگر آلیاژی که فاقد درز، سیلندری است. این لوله فلزی دارای استاندارد ST52 است. درمقابل لوله گوشتدار هم از نوع درز دار و هم از نوع بدون درز تولید شده اند. که از استاندارد ST37 بهره برده است.

کاربردهای لوله فلزی

تا اینجای مقاله شما از دسته های متفاوت لوله های فلزی آگاه شدید. حال به کاربردهای آنها خواهیم پرداخت. در انتقال آب و فاضلاب، سیستم تهویه ساختمان و خانه ها، تصفیه کننده آب و موارد این چنینی، معمولا از لوله ای که دارای آلیاژ مس است استفاده می شود. این آلیاژ از محاسن زیادی برخوردار است. زیرا در برابر حرارت بالا مقاومت خوبی دارد و همان طور که گفته شد قیمت لوله با آلیاژ مس نسبت به سایر لوله ها مناسب تر است. در مقابل آلیاژ چدنی هم قرار دارد. که بسیار مستحکم در برابر فشار و ضربه هست. در شرایط سخت بسیار مقاوم است که به همین دلیل است از این آلیاژ در انتقال سیالات و همچنین جا به جایی ها استفاده می شود.

از ویژگی های بارز این نوع لوله، استحکام آن در مقابل حرارت و فشار، هزینه مناسب، آسان بودن نصب و جا به جایی راحت، دوام بسیار بالا و عمر طولانی آن می توان اشاره کرد. که همگی دارای اهمیت هستند. یکی از پر کاربردترین نوع لوله ها در لوله کشی های گاز منازل و ساختمان ها، جنس کربن استیل است. این نوع لوله بدون درز در موارد مختلف همچون لوله کشی های صنایع پتروشیمی و نفت و گاز استفاده می شود. زیرا در لوله کشی های این صنایع فشار و حرارت بسیار بالایی وجود دارد. که این آلیاژ در برابر آن بسیار مقاوم است. جدا از این صنایع، در موارد دیگر همچون لوله کشی آب، انتقال بخار، آتش نشانی و سیستم اطفاء حریق استفاده می شود.

لوله دیگری که دارای جوش و درزدار است، استنلس استیل است. ظاهر آن نقره ای و سفید است که در مقابل خوردگی مقاوم است. دیگر آلیاژی که در صنایع هواپیمایی، بالابر، آسانسور و خودروسازی مورد استفاده قرا می گیرد. گقتیم که لوله گوشتدار به دو صورت است؛ درزدار و بدون درز. به دلیل اینکه دارای ضخامت بالایی هستند، بسیار پر کاربرد در صنعت هستند.

استاندارد های لوله فلزی

آلیاژهای لوله فلزی دارای استانداردها مختلف و متفاوتی هستند. در ادامه مقاله و جدول زیر به استانداردهای لوله فلزی خواهیم پرداخت. و هر یک از استانداردهای لوله فلزی را توضیح خواهیم داد. این استانداردها در شرایط مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.

SPEC 5L

مورد استفاده آن بیشتر در خطوط لوله است.

ASTM A 106 / ASME SA 106

مورد استفاده آن برای سرویس هایی است که دارای دمای بالا هستند. و در لوله های آلیاژ کربن استیل که بدون درز هستند، استفاده می شوند

ASTM A 333 / ASME SA 333

این استاندارد هم در استیل بدون درز مورد استفاده قرار میگیرد. اما برای سرویس هایی که دمای پایین دارند مناسب هستند

ASTM A 335 / ASME SA 335

برای سرویس هایی که دارای دمای بالا هستند مورد استفاده قرار میگیرند

ASTM A 520

مورد استفاده در لوله های آلیاژ کربن استیل جوشی مقاوم الکتریکی است که دارای دمای بالا هستند.

DIN 1626

مورد استفاده در تیوب هایی که بدون درز هستند و از جنس کربن استیل هستند.

IGS-TP-010

این مورد در شرکت ملی گاز ایران برای سیستم هایی که دارای پوشش سه لایه هستند مورد استفاده قرار میگیرند.

IPS-G-TP-335

این مورد در شرکت ملی گاز ایران مورد استفاده قرار می گیرد. برای آزمایشات خاص و لوله ها و اتصالات فولادی که دارای پوشش پلی اتیلن هستند.

ASI5L PSL2

از استانداردهای صنایع نفت و گاز است

ASTM A 530 / ASME SA 530

مورد استفاده در آلیاژ های استیل در آزمایش ها و مواردی که دارای فشار بالا هستند

ASME B 36.10

این استاندارد برای بررسی روی قطرهای بیرونی لوله، برنامه زمان بندی لوله، ضخامت دیوارهها و وزن آنها است

BS 3059

برای انتقال فنی لوله هایی که درزدار اند و از آلیاژ کربن استیل هستند استفاده می شود

این استانداردها مخفف اند. در جدول زیر به بعضی از این موارد پرداخته ایم:

ASTM

American society for testing & material

ISIRI

Iranian standard & industrial research institute

IGS

Iranian gas standard

IPS

Iranian petroleum institute

API

American petroleum

AGA

American gas association

MSS-SP

Manufacturer standard society-standard practice

DIN

Deustches institute for normang e.v

تاریخچه لوله و قیمت لوله

لوله که در زبان انگلیسی pipe نام گذاری می شود، سالیان سال برای انتقال موادی استفاده می شده که دارای جریان هستند. مرسوم ترین این مواد را می توان به آب و گاز اشاره کرد. این نیاز بشر به مرور زمان باعث به وجود آمدن ارزش برای لوله فلزی شد. قیمت لوله در سالیان سال نسبت به تقاضای مشتریان، نحوه تولید آن و موارد مختلف دست خوش تغییر شد.

این روزها در ایران با توجه به نوسانات ارزی می توان گفت قیمت لوله را باید به روز سوال کرد. در سال 2019 قیمت لوله فلزی در بازار جهانی شروع به رشد کرد. و لوله فلزی در این سال به ارزش حدودی 143 میلیارد دلار رسید و در آن سال برآورد شد که از سال 2020 تا هفت سال آینده به رشد 6.2% برسد.

سخن پایانی

قیمت لوله این روزها دارای نوسانات بالایی است. که در این مقاله برای درک قیمت لوله از مشخصات فنی لوله فلزی سخن گفتیم. تا نسب به قیمت لوله درک بهتری داشته باشید. ما از استانداردها گفتیم و آلیاژهای مختلف را برای شما نام بردیم. و برای فهمیدن ارزشمند بودن قیمت لوله ازانواع لوله فلزی و کابردهای آن توضیح دادیم.

5/5 - (4 امتیاز)
Call Now Buttonاستعلام قیمت تلفنی