logo-pardisfoolad

قیمت لوله بدون درز مانیسمان

قیمت لوله بدون درز مانیسمان

قیمت لوله بدون درز مانیسمان و انواع آن

مجموعه پردیس فولاد تامین کننده مستقیم انواع لوله بدون درز ( لوله مانیسمان ) و درز دار از کارخانجات داخلی و خارجی است. این مجموعه بهترین قیمت و بالاترین کیفیت لوله های فولاد کربنی، فولاد زنگ نزن (استنلس استیل) و فولاد آلیاژی را در اختیار مشتریان قرار می دهد. برای مشاوره رایگان و استعلام قیمت لوله مانیسمان با ما تماس بگیرید.
فهرست محتوا پنهان

لوله بدون درز چیست؟

لوله­ های بدون درز مانیسمان، نوعی لوله فولادی هستند. جنس این لوله ­ها معمولا از فولاد کربنی، فولاد زنگ نزن (استنلس استیل) یا فولادهای آلیاژی است. برای تهیه لوله بدون درز با استفاده از لوله ­ای به نام ماندرل، شمش توپر فولادی (billet) به لوله توخالی، تبدیل می ­شود. در این فرایند بیلت در ابتدا حرارت می­بیند تا سرخ شود، سپس با فشار زیاد سمبه ای وارد آن شده و تحت فرایند نورد یا کشش سرد، ساختاری لوله ­ای (توخالی) به دست می ­آید.

در نهایت لوله­ بدون درز فولادی (بر اساس استانداردهای بین المللی ASTM و API 5L) شکل نهایی خود را با عبور از قالب نهایی بدست می­ آورد. پوشش نهایی لوله های مانیسمان معمولا یک لایه روکش لاکی است. پس از آن با توجه به کاربری لوله و تقاضای مشتری ممکن است عملیات گالوانیزه یا سند بلاست یا پوشش­های دیگر روی سطح اجرا ‌شود.

لوله بدون درز چیست

روش تولید لوله مانیسمان

لوله بدون درز به روش­های زیر قابل تولید است:

نورد گرم/ نورد سرد

لوله بدون درز تولید شده به روش نورد، طی فرایند اکستروژن، دارای دیواره­های ضخیم و قطر بزرگ است.

کشش سرد

لوله­ های بدون درز ساخته شده به روش کشش سرد، معمولا دیواره ­های نازک و قطر کوچکتری دارند. از این رو استحکام این رو لوله­ ها کمتر از لوله­ های نورد شده است.

روش تولید لوله مانیسمان

انواع لوله مانیسمان

لوله های فولاد کربنی بدون درز طبق استانداردهای زیر دسته بندی می­شوند.

لوله فولاد کربنی بدون درز API5L

این لوله­ ها در خطوط انتقال نفت و گاز استفاده می­شوند.

لوله فولاد کربنی بدون درز A106

این لوله­ ها در صنعت ساختمان سازی، صنایع پتروشیمی و پایشگاه­ها استفاده می­شوند.

لوله فولاد کربنی بدون درز A53

این لوله­ ها در انتقال سیالات کاربرد دارند.

همچنین از انواع دیگری از فولادها نیز در تهیه لوله مانیسمان استفاده می­شود. اطلاعات کامل آنها در جدول زیر آمده است.

گرید فولاد

مثال­ ها

فولادهای ساختمانی

E235, E355, E420, E460

فولادهای سخت شونده سطحی

16MnCr5, 20MnCr5, 20MoCr4, SAE8617H

فولادهای کوئنچ – تمپر شده، غیر آلیاژی

C35, C45, C50, C60, Cf53

فولادهای کوئنچ – تمپر شده، آلیاژی

25CrMo4, 34CrMo4, 42CrMo4

فولادهای کوئنچ – تمپر شده، منگنز- بور

22MnB5, 26MnB5, 34MnB5

فولادهای خاص، هوا سخت شده

MW700L, MW1000L

کاربرد لوله بدون درز مانیسمان در صنعت

لوله ­های بدون درز به دلیل یکپارچگی ساختار و توزیع ینواخت استحکام و ویژگی های مکانیکی دیگر، نسبت به لوله­ های جوشکاری شده (درز دار) کاربردهای بیشتری دارند. این ویژگی منحصر به فرد آنها موجب شده است که در دماهای بالا، شرایط پرفشار و دیگر شرایط بحرانی انتخاب متخصصان باشند.

از لوله­ های بدون درز به طور گسترده در صنایع زیر استفاده می­شود.

  • کارخانه ­های فرآوری مواد شیمیایی
  • خطوط تولید نفت و گاز
  • کارخانه­ های ساخت تجهیزات پزشکی
  • سیستم­ های هیدرولیکی
  • کارخانه ­های انرژی هسته­ای
  • صنایع تصفیه آب
  • واحدهای صنعتی دارای دما و فشار بالا
  • سیستم­ های اندازه­گیری دقیق

کاربرد لوله بدون درز مانیسمان در صنعت

مزایای استفاده از لوله­ های بدون درز

  • داشتن دیواره ضخیم و محکم
  • عدم وجود خط جوش
  • مقاومت به خوردگی بالا
  • شکل دایره­ای
  • دوام بالا
  • قابلیت تحمل فشار بالا

معایب استفاده لوله­ های بدون درز

  • محدودیت در طول لوله­ ها به دلیل مشکلات تولید این نوع لوله
  • محدودیت در قطر لوله­ ها (بیشترین قطر قابل دستیابی 24 اینچ است)
  • هزینه بالای تولید
  • سختی فرایند اکستروژن
  • یکنواخت نبودن ضخامت لوله

مشخصات فنی لوله بدون درز مانیسمان

لوله های مانیسمان در اصطلاح به لوله بدون درز معروف هستند. این محصولات از نظر طراحی و ساخت، ابعاد مختلفی دارند و در رده های گوناگونی تولید می شوند. به طور معمول حداقل ضخامت لوله های بدون درز 0.2 سانتی متر است و طول آن نیز بسته به کاربردی که دارد متغیر خواهد بود. فاکتورهایی که در اندازه گیری لوله های مانیسمان و مشخصات فنی آن ها موثر هستند شامل موارد زیر خواهند شد:

موارد متعددی را می توان از طریق اندازه گیری این فاکتورها در لوله مشخص کرد که از نمونه های آن می توان به فشار قابل تحمل برای لوله، وزن لوله و طول آن اشاره کرد. اندازه گیری این فاکتورها و مولفه ها تعیین کننده دوام و کاربرد لوله مانیسمان خواهد بود. معمولا برای اندازه گیری ضخامت دیواره لوله مانیسمان از عبارت “رده” در بازارهای صنعتی استفاده می شود. لوله مانیسمان در رده 20،40،60،80،120،160 در بازار موجود است. هر کدام از این رده ها کاربردهای متفاوتی دارد به عنوان مثال:

  • لوله مانیسمان رده 20: برای خط لوله گاز در ساختمان های با طبقات بالا مانند یک ساختمان ۵ طبقه
  • لوله مانیسمان رده 40: صنعت پتروشیمی، نفت وگاز، نیروگاه ها
  • لوله مانیسمان رده 60 به بالا: تجهیزات آتش نشانی و لوله کشی های صنعتی با حساسیت بالا

لوله های بدون درز در مشخصات فنی خود، مولفه دیگری نیز دارند که به آن قطر اسمی می گویند که میانگین قطر داخلی و خارجی لوله مانیسمان است. نماد قطر اسمی را به صورت DN نمایش می دهند.

مشخصات فنی لوله بدون درز مانیسمان

استانداردهای بین المللی

شرکت پردیس فولاد با توانایی تامین لوله مانیسمان و بدون درز از داخل و خارج از کشور، نیازهای مشتریان در این زمینه را تامین می­ کند. در تولید لوله­ های بدون درز فولاد کربنی و فولاد استنلس از استانداردهای ساخت ASME B36.10 و ASME B36.19 بهره برده شده است. بر اساس هر یک از این استانداردها محصول نهایی دارای ویژگی‌ها و مشخصات تعریف شده است.

در جدول زیر استاندارد ASME B36.10 برای لوله­ های مانیسمان استنلس استیل آمده است.

مشخصات فنی لوله بدون درز مانیسمان

  • اعداد 20، 30، 40،…. تا 160 بیانگر رده وزنی لوله­ ها هستند.
  • STD: مخفف استاندارد
  • XS: مخفف سنگین
  • XXS: مخفف فوق سنگین

استانداردهای مورد استفاده در لوله های مانیسمان شامل استاندارهای بین المللی ASTM ، JIS و DIN است.

در ساخت لوله­ های مانیسمان آلیاژهای زیر بیشترین کاربرد را دارند:

  • ASTM A106: کاربری عمده آن در صنایع با دمای بالا است.
  • ASTM A179: به دلیل داشتن کربن کمتر در کندانسرها استفاده می‌شود.
  • ASTM A192: آلیاژی پرکاربرد در ساخت دیگ‌های بخار است.
  • GB 3087: در صنایع بویلر‌سازی استفاده می‌شود.

تفاوت لوله بدون درز و لوله جوشکاری شده

دلیل محبوبیت بیشتر لوله­ های فولادی بدون درز نسبت به لوله فولادی جوشکاری شده، این است که این لوله­ ها می­توانند فشار بالایی را بدون ترک خوردگی تحمل کنند. اما لوله­ های جوشکاری شده توانایی تحمل این شرایط را ندارند و هنگامی­ که در معرض فشار بالایی قرار می­گیرند در نقاط جوش داده شده آسیب پذیر هستند.

همچنین محاسبه فشار در لوله­ های بدون درز با دقت بالایی امکان پذیر است. لوله­ های بدون درز عملا نازک­تر و سبک­تر از لوله­ هایی هستند که جوش داده شده­اند. این لوله­ ها همچنین ساختار همگنی در مقایسه با لوله­ های جوشکاری شده دارند که دلیل آن عبور از فرایند اکستروژن یکنواخت است. در ادامه تفاوت­ های لوله بدون درز و لوله جوشکاری شده را به تفصیل بیان می­ کنیم:

1. تفاوت ظاهر

لوله فولادی بدون درز از یک شمش (بیلت) به عنوان مواد خام استفاده می­کند. نقایص سطحی بیرونی شمش را نمی­توان با فرآیند نورد داغ حذف کرد. تنها پس از پایان فرایند، می­توان پولیش نهایی را انجام داد. در فرایند کاهش ضخامت دیواره لوله، برخی از نقایص به صورت جزئی حذف می­شوند.

برای ساخت لوله فولادی جوشکاری شده از کویل نورد گرم شده به عنوان ماده خام استفاده می ­شود. کیفیت سطح کویل، کیفیت سطح نهایی لوله را تعیین می­کند. از آنجایی که سطح کویل نورد گرم دارای کیفیت بالایی است، ساختار سطحی لوله نیز استاندارد بالایی دارد. بنابراین کیفیت ظاهری لوله فولادی جوشکاری شده بسیار بهتر از لوله­ های فولادی بدون درز است.

2. تفاوت در فرآیند قالب بندی

لوله فولادی بدون درز به یک باره در فرآیند نورد شکل داده می ­شود. لوله فولادی جوشکاری شده معمولا از ورق و نوارهای فولادی، به وسیله خمکاری و جوشکاری تولید می ­شود.

3. تفاوت در عملکرد و استفاده

لوله فولادی بدون درز ظرفیت تحمل فشار بالاتری از لوله­ های فولادی جوشکاری شده دارد. بنابراین به طور گسترده­ای در تجهیزات فشار بالا، صنایع حرارتی و دیگ­های بخار استفاده می­ شوند. به طور کلی منطقه جوش در لوله­ های فولادی جوشکاری شده، نقطه ضعف آنها است. تغییر ساختاری که در منطقه جوشکاری شده اتفاق می ­افتد، بر عملکرد کلی این لوله­ ها تاثیر منفی می­ گذارد.

به طور کلی، فشار قابل تحمل در لوله­ های فولادی جوشکاری شده، حدود 20٪ کمتر از لوله­ های مشابه بدون درز است. به همین دلیل استفاده از لوله­ های فولادی بدون درز قابلیت اطمینان بیشتری به مشتریان می­دهد. خوب است بدانید که تمام خط لوله­ های صنعتی با لوله­ های بدون درز انجام می­ شود، زیرا این لوله­ ها تحت فشار زیاد حرارتی، شیمیایی و مکانیکی دچار شکست و خوردگی نمی ­شوند. لوله­ های جوشکاری شده بیشتر در صنایع هوافضا، خودرو و الکترونیک ترجیح داده می­ شوند.

4. تفاوت اندازه لوله­ های بدون درز و جوشکاری شده

بیشتر تولید کنندگان لوله­ های فولادی بدون درز این لوله­ ها را تا قطر خارجی 20 اینچ ( 508 میلی متر) تولید می­ کنند. به دلیل وجود محدودیت در تجهیزات، معمولا امکان تولید لوله بدون درز در قطرهای بزرگتر وجود ندارد. گاهی اوقات با توجه به نیاز مشتریان لوله فولادی بدون درز در اندازه­ های بزرگتر به وسیله ماشینکاری داغ تولید می­شود اما معمولا کیفیت این لوله­ ها با لوله­ های فولادی نرمال قابل مقایسه نیست.

در نقطه مقابل، لوله فولادی جوشکاری بدون هیچ گونه محدودیتی در ابعاد قابل تولید است. لوله فولادی جوشکاری شده را می­توان از قطر 1 اینچ تا 100 اینچ (2540 میلی متر) به راحتی تولید کرد.

5. تفاوت در هزینه و قیمت

معمولا هزینه تولید لوله­ های فولادی بدون درز بسیار بالاتر از لوله­ های فولادی جوشکاری شده است، زیرا مواد خام، تجهیزات تولید و فرآیندهای تولید در این روش بسیار متفاوت است. اما گاهی اوقات با اعمال فشار از سوی بازار، لوله جوشکاری شده گران­تر از لوله بدون درز به فروش می­رسد. بنابراین اگر چنین شرایطی را تجربه کردید، شک نکنید که خرید لوله فولادی بدون درز برای شما منفعت بیشتری دارد.

برندهای معتبر سازنده لوله مانیسمان

لوله های مانیسمان عرضه شده در بازار اغلب تولید کشورهای خارجی از جمله چین، ژاپن، روسیه و کرده است که به ایران شده اند. اما ما در کشور ایران تولیدکننده های بسیاری برای لوله های بدون درز داریم که هرکدام به سبب تفاوت در فرآیند تولید این محصول، توانسته اند لوله های فولادی مانیسمان را با کیفیتی بالا و مطابق با استانداردهای نیاز صنعت وارد بازار کنند.

از کارخانه های معروف که در تولید لوله مانیسمان فعالیت دارند می توان به کارخانه کاوه ایرانیان، گروه ملی صنعتی فولاد ایران، کارخانه لوله و نورد اهواز، شرکت لوله و پروفیل سپاهان و کارخانه لوله مانیسمان ساوه اشاره کرد. شما می توانید برای خرید باکیفیت ترین لوله های فولادی مانیسمان با متنوع ترین سایز و قیمت های متفاوت با کارشناسان فروش پردیس فولاد در ارتباط باشید.

پردیس فولاد با بیش از 3 دهه تجربه عرضه لوله‎ های بدون درز افتخاراتی چون نمایندگی انحصاری گروه ملی اهواز برای سال‎های متوالی در دهه 80، نماینده انحصاری تیوب های بدون درز میلی متری در سال های اخیر و موجود داشتن کلیه سایزهای لوله های ساوه، سپاهان و کاوه را در کارنامه خود دارد.

برندهای معتبر سازنده لوله مانیسمان

تاریخچه شکل گیری لوله مانیسمان

فرایند مانیسمان برای تهیه لوله بدون درز توسط رینهارد و ماکس مانیسمان در سال­های 1885 و 1886 به ثبت رسید. آنها در کارخانه فولاد خانوادگی­شان توانستند برای اولین بار لوله بدون درز را به روش نورد تولید کنند. داستان از این قرار بود که آنها در حال تولید سوهان از شمش­های استوانه­ای بودند که به صورت اتفاقی متوجه شدند اگر غلتک­های سوهان کاری نسبت به یکدیگر زاویه پیدا کنند، هسته مرکزی شمش­ها سست شده و فرو می­ریزد. در نهایت در مرکز شمش سوراخی ایجاد می­شود. این اتفاق جرقه­ای در ذهن آنها برای تولید لوله­ های بدون درز روشن کرد.

آنها با این روش توانستند با به کار بردن ماندرل سوراخ کاری در این فرایند نورد، شمش­های استوانه­ای را سوراخ کنند. سپس با کاهش ضخامت دیواره لوله­ ها و بالا بردن دقت ابعادی آنها، اولین لوله­ های بدون درز را تولید کردند. سرانجام در سال 1890 ماکس مانیسمان این روش را به عنوان روشی جدید برای تولید لوله بدون درز ثبت کرد.

به تدریج این روش تولید در تمام جهان مورد استفاده قرار گرفت و انقلابی در تکنولوژی صنایع فولاد، لوله­سازی، مهندسی و ماشین آلات به وجود آورد. به احترام مخترعان این روش “فرایند مانیسمان” نام گرفت. به همین دلیل امروزه به لوله بدون درز، لوله مانیسمان نیز می­­گویند.

تاریخچه شکل گیری لوله مانیسمان

عوامل موثر بر قیمت لوله بدون درز

تعیین قیمت لوله های مانیسمان هم مانند سایر لوله های فولادی بسته به مراحل ساخت، مواد و آلیاژ به کار رفته در تولید آن ها متفاوت خواهد بود. از اصلی ترین عوامل تاثیرگذار در قیمت لوله بدون درز و لوله های مانیسمان، مربوط به شمش فولادی است. از طرفی موارد دیگری نیز هستند که با قرار گرفتن در کنار هم می توانند تاثیر چشمگیری در کاهش یا افزایش قیمت لوله های مانیسمان داشته باشند. این عوامل شامل، کیفیت لوله، سایز لوله، عرضه و تقاضا، قیمت جهانی فولاد، نرخ دلار و قیمت مواد اولیه می شود.

  • نرخ ارز و دلار: برخی لوله ها وارداتی اند و قیمت آن ها با نرخ دلار مشخص می شود؛ بنابراین قیمت لوله مانیسمان نیز تحت تاثیر قیمت دلار قرار خواهد گرفت.
  • عرضه و تقاضا: با کاهش عرضه و افزایش تقاضا، قیمت لوله بدون درز نیز افزایش خواهد یافت.
  • قیمت مواد اولیه: اگر مواد اولیه وارداتی از کشورهای مختلف باشند، با نوسان نرخ دلار و تاثیر آن روی قیمت مواد اولیه، قیمت لوله مانیسمان نیز دچار نوسان خواهد شد.
  • هزینه حمل و نقل: هر چه فاصله مبدا تا محل تخلیه بار بیشتر باشد، قیمت نهایی لوله مانیسمان نیز افزایش خواهد یافت.

قیمت لوله های مانیسمان نسبت به سایر لوله ها بالاتر است؛ اما با توجه به کاربردهای گوناگون و مقاومتی که دارند، دارای طول عمر بیشتر و کیفیت بالاتری، نسبت به انواع دیگر لوله درز دار و فولادی هستند.

سایز لوله های فولادی بدون درز

لوله های مانیسمان یا بدون درز در سایزها و ضخامت های متفاوتی ساخته می شوند که برخی از آن ها به شرح زیر است:

  • ۱.۲ اینچ = 3 میلی متر
  • ۳.۴ اینچ =7 میلی متر
  • ۱ اینچ =5 میلی متر
  • ۱.۴*۱ اینچ = 2 میلی متر
  • ۱.۲*۱ اینچ = 3 میلی متر
  • ۲ اینچ =3 میلی متر
  • ۱.2*2 اینچ = 73 میلی متر
  • ۳ اینچ= 9 میلی متر
  • ۴ اینچ =3 میلی متر
  • ۵ اینچ = 3 میلی متر
  • ۶ اینچ = 3 میلی متر
  • ۸ اینچ = 1 میلی متر
  • ۱۰ اینچ = 1 میلی متر

سایزهای پرمصرف لوله های بدون در مانیسمان از ½ تا 3 اینچ است که بسته به کابرد فراوانشان با نام های دیگری نیز شناخته می شوند. این نام ها که توسط فروشندگان، کسبه بازار، تولیدکنندگان و مصرف کننده های عمده این مقاطع نامگذاری شده اند، براساس قطر خارجی تقریبی برحسب سانتی متر هستند. به این صورت که به لوله ½ اینچ با قطر خارجی 21.3، لوله 2 گفته می شود یعنی قطر خارجی آن 2 سانتی متر است و به همین ترتیب تا لوله 3 اینچ با شماره 8 بسط داده شده است.

سایز لوله(NPS)

نام مصطلح دربازار ایران

½

2

¾

2.5

1

3

¼ 1

4

½ 1

5

2

6

½ 2

7

3

8

لوله های مانیسمان اغلب در سایزهای بالاتر نیز تولید می شوند اما تولید آن ها بسیار محدود و هم چنین خرید این لوله های مانیسمان بجز در موارد خاص اقتصادی نخواهد بود.

سخن آخر

نکته مهم در خرید لوله بدون درز مانیسمان اطمینان از اصالت کالا است. متاسفانه در بازار خرید و فروش لوله­ های فولادی نیز سودجویانی حضور دارند که لوله­ های جوشکاری و عملیات حرارتی شده را به جای لوله بدون درز به مشتریان می­دهند. پردیس فولاد با بهره گیری از متخصصان این حوزه، و ارائه شناسنامه اصالت کالا این مشکل را مرتفع کرده و کالایی باکیفیت را مستقیما از کارخانه تولید کننده به دست مشتری می ­رساند.

مجموعه پردیس فولاد با نزدیک به چهار دهه حضور تاثیر گذار در صنایع فولاد کشور، امکان خرید انواع لوله­ های فولادی، آلیاژی، حرارتی، برودتی، آتشخوار و مانیسمان برای مشتریان فراهم کرده است. اگر قصد مشاوره یا خرید انواع لوله را دارید با ما تماس بگیرید. مهندسان و کارشناسان مجموعه آماده پاسخگویی به کلیه سوالات و دادن مشاوره رایگان به شما مشتریان عزیز هستند. همچنین شما را در جریان قیمت روز لوله مانیسمان و دیگر لوله­ ها قرار می ­دهند.

سوالات متداول

کاربرد لوله مانیسمان چیست؟

کاربرد اصلی لوله های بدون درز مانیسمان در صنایع پتروشیمی برای انتقال نفت وگاز، انتقال آب وآبرسانی، نیروگاه های حرارتی، صنایع دارویی و صنایع غذایی است.

سایزهای متعارف لوله مانیسمان کدام اند؟

سایزهای متعارف لوله های بدون درز مانیسمان ½ اینچ، 1 تا 3 اینچ است که عمدتا کاربردهای صنعتی و ساختمانی گوناگونی دارند.

ضخامت های متعارف لوله مانیسمان کدام اند؟

این لوله ها در ضخامت و رده های 80، 60 و 40 بسیار پرکاربرد هستند که هرکدام در سایزهای متفاوتی تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرند.

قیمت روز لوله مانیسمان در پردیس فولاد به روز می شود؟

قیمت لوله مانیسمان در بازرگانی پردیس فولاد، همه روزه و به صورت لحظه ای به روز می شود و شما می توانید قیمت این نوع لوله فولادی را از طریق همین صفحه استعلام بگیرید.

5/5 - (6 امتیاز)
Call Now Buttonاستعلام قیمت تلفنی