logo-pardisfoolad

قیمت لوله اسپیرال سایز بالا

قیمت لوله اسپیرال

فروش لوله اسپیرال یا درز مستقیم مارپیچ

برای اطلاع از قیمت لوله اسپیرال، ابتدا باید به این سوال پاسخ داد؛ لوله اسپیرال چیست؟ پردیس فولاد از سال 1368 در پروژه های مختلف سابقه فعالیت دارد. تیم محتوای پردیس فولاد قصد دارد تا اطلاعات دقیق و به روز را در سایت خود برای مخاطبین قرار دهد.
     

لوله اسپیرال یا لوله جوش مارپیچی از نوار یا کویل فولادی ساخته می شود. نوار فولادی که در دمای اتاق اکسترود شده، با زاویه مشخصی پیچیده و با استفاده از روش جوشکاری قوس الکتریکی دو طرفه، از داخل و بیرون جوشکاری می شود. بدین ترتیب نوار فولادی جوشکاری شده به شکل لوله در می آید. ضخامت دیواره لوله اسپیرال بر اساس الزامات خطوط لوله نفت و گاز طبیعی تعیین می شود. لوله اسپیرال در اندازه های مختلف قابل تولید است. با این حال، معمولا برای اندازه های بیش از 20 اینچ NPS استفاده می شوند.

لوله اسپیرال نوعی از لوله با ضخامت های متنوع است که از ترکیبات زیر تولید می شود:

  • پلی اتیلن
  • فولاد
  • الیاف کربن

ساختار این لوله ها به صورت مارپیچ است. و دارای مزایای بسیاری است که در ادامه این مقاله به آن خواهیم پرداخت. قیمت لوله اسپیرال به دلیل نوسانان ارزی و شرایط مختلف، متفاوت است. اما بر اساس دو پارامتر مهم قیمت نهایی تعیین می شود. این دو پارامتر سایز و ضخامت هستند. برای تعیین قیمت لوله اسپیرال، سایز آن بر اساس اینچ و ضخامت آن بر حسب میلی متر محاسبه می شوند. سایزهای این لوله بین 10 اینچ تا 120 اینچ هستند. درمقابل ضخامت های لوله اسپیرال 4، 5، 6، 8، 10، 12، 16 و 18 میلی متر هستند. با این دو پارامتر قیمت لوله اسپیرال تعیین می شوند.

مزایای لوله اسپیرال

  • لوله اسپیرال را می توان با استفاده از نوارهای باریک فولادی ساخت. با این روش امکان ساخت لوله هایی با قطر بسیار بزرگ با استفاده از این نوارهای باریک وجود دارد.
  • در لوله اسپیرال درز جوش تحت فشار کمتری نسبت به لوله درز مستقیم قرار می گیرد. محاسبات نشان داده که فشار اعمالی بر درز جوش اسپیرال 75 تا 90 درصد کمتر از لوله درز مستقیم است. از این رو این لوله می تواند تحمل و دوام بسیار بیشتری در شرایط یکسان، نسبت به لوله درز مستقیم داشته باشد. به همین دلیل امکان کاهش ضخامت دیواره به میزان 10% تا 25% در لوله اسپیرال نسبت به لوله درز مستقیم وجود دارد.
  • ابعاد لوله اسپیرال بسیار دقیق است، در این لوله ها میزان تلورانس قطر لوله کمتر از 0.12٪، انحراف کمتر از 1 در 2000، و الاستیسیته کمتر از 1٪ است.
  • لوله اسپیرال را می توان در طول طور نامحدود تولید کرد. در تئوری، می توان لوله اسپیرال بی نهایت طولانی با حداقل تلفات ساخت و میزان هدر رفت فلز را بین 6 تا 8 درصد کاهش داد.
  • لوله اسپیرال در عملکرد انعطاف پذیرتر است و به راحتی می توان در مسیر خط لوله آن را تغییر جهت داد.
  • تجهیزات مورد نیاز برای ساخت لوله اسپیرال سبک وزن هستند و به حداقل هزینه اولیه نیاز دارند. می توان آنها را در یک وسیله نقلیه قرار داد و در سایت پروژه ساخت لوله را تکمیل کرد.
  • فرایند پیاده سازی مکانیزاسیون و اتوماسیون ساده است.

معایب لوله اسپیرال

از آنجایی که ماده اولیه کویل فولادی است، خمش هلالی برای ساخت لوله باید ایجاد شود و نقطه جوش در ناحیه لبه نوار الاستیک است. تراز کردن مشعل جوشکاری در این نقطه کار نسبتا سختی است و بر کیفیت جوش تاثیر می گذارد. برای اطمینان از کیفیت جوش بایستی از دستگاه های تست غیرمخرب، برای بازرسی استفاده کرد.

ساخت لوله اسپیرال

ورق های فلزی از غلتک هایی با درزهای حلزون شکل عبور داده می شوند. تا به شکل لوله تغییر شکل دهند. که با بهره گیری از جوش های زیر پودری دوگانه آنها را بهم متصل کرده تا لوله های اسپیرال با قطرهای متغیر ساخته شوند. که این تکنیک باعث کاهش هزینه آن می شود. که فرآیند تولید آن به دو دسته یک مرحله ای و دو مرحله ای تقسیم می شود.

تک مرحله ای (درون خطی ONLINE)

برای ساخت لوله اسپیرال به این روش، تمامی فرآیندها به صورت پشت سر هم و پی در پی هستند. این روش در کل دنیا بسیار مرسوم است.

دو مرحله ای (برون خطی OFFLINE)

تهیه لوله اسپیرال در این روش به 4 مرحله کلی تقسیم می شود:

  1. آماده سازی ورق
  2. شکل دهی ورق
  3. استفاده از جوشکاری GMAW جهت جوش دادن درزها
  4. جوش زیرپودری داخلی و خارجی

که راندمان تولید در این روش بالا می رود. زیرا دو مرحله اصلی آن، یعنی شکل دهی و مرحله جوشکاری، از هم جدا هستند.

کاربردهای لوله اسپیرال

یکی از مواردی که باعث تعیین قیمت لوله اسپیرال می شود، موارد استفاده آن است. زیرا این لوله به دلیل انواع تولید آن، دارای قیمت و هزینه پایینی هست. که این امر باعث شده است در موارد مختلفی استفاده شود. در زیر تعدادی از کاربردهای لوله اسپیرال را ذکر کرده ایم:

  • صنایعی همچون گاز و نفت ( برای انتقال گاز و مایع با دماهای متفاوت و فشارثابت)
  • انتقال آب های شهری
  • انتقال آب برای مصارف کشاورزی

اگر در جایی نیاز باشد تا لوله خم کاری شود، لوله اسپیرال می تواند به دلیل منعطف بودن، انتخاب مناسبی باشد. همچنین این لوله در برابر شکستگی و خوردگی از خود مقاومت خوبی را نشان داده است. تا در برابر فشار ناشی از انتقال سیالات و مایعات مورد استفاده قرار گیرد.

استاندارهای لوله اسپیرال

همان طور که گفته شد برای ساخت این لوله ها از عبور ورق های فلزی از غلتک هایی با درز حلزون شکل استفاده می شود. که البته از روش های دیگری نیز استفاده می کنند

روش 2C

همان طور که از اسم آن پیداست از دو ورق که شبیه حرف C در آمده اند استفاده می شود. تا این دو ورق که انحنا پیدا کرده اند را با هم جوش دهند.

روش U and O

اسم این روش از نحوه ساخت لوله گرفته شده است. زیرا ابتدا ورق ها را شبیه U تغییر می دهند. تا در نهایت آن را خم می کنند تا به شکل O در بیایند.

روش C and O

تفاوت این روش تنها به مرحله اول آن بر می گردد. زیرا فشار بسیار زیادی نسبت به دیگر روش ها به ورق ها وارد می کنند.

روش نورد هرمی

ابتدا ورق ها را از چندین غلتک عبور می دهند. تا به انحنایی که نیاز است برسد. و در نهایت آنها را به هم جوش می دهند.

روش مارپیچی

ورق های فلزی را مثل رزوه به دور پیچ در می آورند. سپس با جوشکاری بین ورق ها آن را به شکل لوله تغییر می دهند.

در تولید این لوله از ورق های فولادی استفاده می کنند که از استاندارد خاصی پیروی می کنند. که از این استاندارد برای تست لوله اسپیرال استفاده می شود. این تست برای چک کردن نشتی لوله است. که با تست هیدرواستاتیک مورد آزمایش قرار می گیرد. این لوله در سال 1960 توانست به یک کیفیت مناسب برسد. تا با اقبال بازار جهانی روبرو شود. زیرا قبل از این سال دارای کیفیت ضعیف تری نسبت به سایر لوله هایی که درزدار بودند برخوردار بود.  

استانداردهای این نوع لوله در جدول زیر آمده است:

استاندارد AWWA-C200

جهت استفاده در لوله های آب

استاندارد API-5I

جهت استفاده در لوله های صنایع گاز و نفت

استاندارد IPS-MPI190

جهت استفاده در لوله های صنایع گاز و نفت

استاندارد PLD III

جهت استفاده در لوله های صنایع گاز و نفت

از دیگر استاندارهایی که در ساخت این لوله استفاده می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • AFNOR
  • BS
  • JIS

که می توان از آن برای صنایع شیمیایی، برق، سیستم های گرمایشی، لایه روبی و سازه های فلزی نیز استفاده کرد.

مشخصات فنی لوله اسپیرال

به دلیل نوع ساخت این لوله و شکل و اندازه آن، نسبت به شکستگی مقاوم است. همان طور که گفته شد سایز این لوله در رنج 8 الی 120 اینچ است. که در شاخه هایی بین 6 تا 12 متر تولید می شوند. همچنین دارای قطر بسیار زیادی هستند. قطر آنها بین 800 تا 2500 میلی متر است. البته رایج ترین نوع و اندازه لوله اسپیرال 20 فوت است. این لوله دارای شیارهای زیادی است. که این شیارها به صورت جوش خورده روی سطح مارپیچی آن باعث مقاومتش شده است. که مانع بزرگی در برابر ترک و شکستگی هست. توجه شما را جلب می کنم به جدول مشخصات فنی لوله اسپیرال زیر:

قطر اسمی

قطر داخلی

طول استاندارد

600 میلی متر

600 میلی متر

6 متر

700 میلی متر

700 میلی متر

6 متر

800 میلی متر

800 میلی متر

6 متر

900 میلی متر

900 میلی متر

6 متر

1000 میلی متر

1000 میلی متر

6 متر

1100 میلی متر

1100 میلی متر

6 متر

1200 میلی متر

1200 میلی متر

6 متر

1400 میلی متر

1400 میلی متر

6 متر

1600 میلی متر

1600 میلی متر

6 متر

1800 میلی متر

1800 میلی متر

6 متر

2000 میلی متر

2000 میلی متر

6 متر

از مزایای آن می توان به موارد زیادی اشاره کرد. این لوله را می توان در طول های متفاوتی ساخت. که دارای قطرهای متغییر باشند. لوله اسپیرال را می توان به راحتی شکل داد. در این لوله ها افت فشاری کمی رخ می دهد. همچنین نشت هوای کمتری را مشاهده می کنید. استحکام و مقاومت آن بسیار بالاست. که منجر به بالا رفتن راندمان انرژی می شود. که نسبت به شکست و ترک خوردگی نیز بسیار مقاوم است. و در نهایت هزینه نصب و تولید آن کمتر از سایر لوله ها است.

کارخانه های تولید کننده لوله اسپیرال

کارخانه های بسیاری در ایران به تولید لوله اسپیرال مشغول هستند. برخی از معتبرترین کارخانه های تولید کننده لوله اسپیرال در داخل کشور عبارتند از:

  • مجموعه لوله گستر اسفراین
  • مجموعه لوله سازی سدید
  • شرکت لوله ایران اسپیرال
  • شرکت نورد و لوله صفا
  • شرکت تولید لوله و پوشش سلفچگان
  • گروه صنعتی فولاد صبح پارسیان
  • کارخانه لوله سازی خلیج فارس

مقایسه لوله درز مستقیم و لوله اسپیرال

  • همانطور که از نام آنها پیداست، فرآیندهای تولید لوله های اسپیرال و لوله های درز مستقیم با یکدیگر متفاوت است. در حالی که لوله اسپیرال بر اساس زاویه مارپیچی جوش داده می شود، لوله درز مستقیم با خم کردن ورق و جوش دادن دو لبه ورق به شکل لوله در می آید و یک درز طولی و مستقیم ایجاد کنند.
  • لوله اسپیرال با استفاده از یک فرآیند پیوسته در شرایط کاری پایدار تولید می شوند. از سوی دیگر، ساخت لوله های درز مستقیم به صورت مرحله ای انجام می شود.
  • لوله های درز مستقیم معمولا برای کاربردهای با قطر کمتر ترجیح داده می شوند، در حالی که لوله های اسپیرال برای کاربردهایی که به لوله های با قطر بزرگ با دیواره های نازکتر نیاز دارند، مناسب هستند.

سوالات متداول لوله اسپیرال

کاربرد لوله اسپیرال چیست؟

از لوله اسپیرال معمولا در کاربردهایی مانند تهویه صنعتی برای جمع آوری گرد و غبار و همچنین در اتاق های استریل پزشکی و صنایع نفت و گاز استفاده می شود.

لوله اسپیرال از چه ساخته شده است؟

لوله اسپیرال اغلب از فولاد ساختمانی کم کربن یا نوار فولادی کم آلیاژ ساخته می شود. این نوار در یک زاویه مارپیچی خاص (زاویه شکل دهی) از دو طرف جوش داده می شود و به شکل لوله در می آید.

چه زمانی استفاده از لوله اسپیرال به لوله درز مستقیم ترجیح داده می شود؟

زمانی که نیاز به لوله با قطر بزرگتر (بیش از 20 اینچ) و ضخامت دیواره نازکتر داریم، لوله اسپیرال بهترین گزینه است.

5/5 - (1 امتیاز)
Call Now Buttonاستعلام قیمت تلفنی