logo-pardisfoolad

قیمت لوله API گازی | کاربرد و مشخصات

قیمت لوله API گازی؛ کاربرد و مشخصات

در طی 40 سال اخیر، تغییرات بسیاری در نحوه طراحی لوله های خطوط انتقال نفت و گاز به وجود آمده است. در این سال ها تمایل به استفاده از لوله های قطورتر و با قابلیت تحمل فشارهای بالاتر افزایش یافته است تا بازدهی انتقال نیز افزایش پیدا کند. به همین دلیل نیاز به استفاده از فولادهایی مقاوم تر و با چقرمگی بالا بیشتر شده است. فولاد های API از این نوع فولادهای مقاوم و پرکاربرد هستند که در صنعت انتقال نفت و گاز مصارف گسترده ای دارند.

لوله گازی API یکی از مهم ترین عناصر در صنعت نفت و گاز است به قدری که نمی توان این صنعت را بدون لولهAPI تصور کرد. اکنون در این مقاله از پردیس فولاد با قیمت لوله API گازی، مشخصات و کاربرد این لوله مقاوم آشنا خواهید شد.

 

لوله API چیست؟ یکی مقاوم ترین لوله های فولادی درز دار و بدون درز

لوله های api دسته ای از لوله های پرکاربرد در صنعت، به خصوص در صنعت نفت و گاز هستند که تحت استاندارد انجمن نفت آمریکا (American Petroleum Institute) تولید می شوند. لوله های api، از فولاد دارای کربن و منگنز ساخته می شوند. هم چنین در ساختار آن ها مقادیری از عناصر میکروآلیاژی به منظور افزایش استحکام لوله نیز به کار می رود. این لوله ویژگی های منحصربه فردی مانند مقاومت تسلیم بالا، ازدیاد طول و چقرمگی بالایی دارد و کاربردهای آن در صنایع گوناگونی دیده می شود.

لوله های API امروزه به عنوان شاخص ترین لوله های صنعت گاز در کشورهای مختلف به شمار می روند. علاوه بر این، در صنایع کشتی سازی، انتقال فاضلاب های صنعتی و هم چنین انتقال مواد شیمیایی از انواع مختلف لوله های api استفاده می شود. در سال های اخیر با توجه به توفیق اجباری، به منظور استفاده از تولیدات ایرانی، تولید کنندگان بسیاری اقدام به تولید لوله Api کرده اند. از برترین برند های تولید کننده این نوع لوله می توان به کارخانه لوله Api سپاهان، شرکت لوله سپنتا و ساوه اشاره کرد (مطالعه بیشتر: لوله گازی API توکار سپاهان).

 

لوله Api سپاهان

 

کاربرد لوله API گازی؛ اصلی ترین لوله در صنعت نفت و گاز

لوله های گازی API با توجه به نوع و جنسی که دارند در صنایع مختلف و به منظور اهداف متفاوتی به کار می روند. لوله api به منظور استفاده در سیستم های پایپینگ صنایع نفت و گاز و پتروشیمی با دما و فشار کاری پایین مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از کاربرد های اصلی لوله API استفاده از این لوله به جای لوله های ضخامت پایین مانیسمان در صنعت نفت و گاز است. در واقع زمانی که به استفاده از لوله های فشار قوی نیازی نباشد می توان به جای لوله های بدون درز از لوله گازی API استفاده کرد تا هزینه اجرای پروژه کاهش پیدا کند.

لوله گازی api عمدتا در خطوط انتقال فشار پایین کاربرد دارد چرا که این نوع لوله درزدار است. لوله هایی که درز جوشکاری شده دارند، به هیچ وجه برای خطوط فشار قوی مناسب نخواهند بود. از این رو بخش عمده ای از کاربرد لوله API در سیستم های لوله کشی آب صنعتی و خانگی است.

از آن جایی که لوله API به علت داشتن نوع ورق خاص و نوع جوش و تست خاص، از تحمل فشار بالایی برخوردار است، در ایران برای لوله کشی گاز توکار و لوله کشی آتش نشانی نیز به کار می رود. این لوله هم چنین در صنایع دریایی برای ساخت کشتی های نظامی، کشتی های تجاری و کشی های حفاری نیز کاربرد دارد.

 

کاربرد لوله API گازی؛ اصلی ترین لوله در صنعت نفت و گاز

 

مشخصات لوله API گازی؛ بررسی ضخامت و گریدهای لوله API

مشخصات لوله API موجب شده است تا معمولا در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی یک نیاز اصلی محسوب شود. از آنجایی که لوله API ممکن است از آلیاژهای مختلفی ساخته شود، به همین دلیل ممکن است انواع مختلف آن خواص مکانیکی و شیمیایی متفاوتی داشته باشند. برای آشنایی با این خواص، بهتر است در ابتدا با استانداردهای مختلف در ساخت این لوله آشنا شویم:

استاندارد لوله API

لوله API هم به صورت درزدار و هم به صورت بدون درز یا مانیسمان تولید می شود. گاهی مقصود از لوله api، در حقیقت لوله API 5L است که این نوع لوله، به صورت اختصاصی برای خطوط انتقال گاز تولید می شود. به همین علت به لوله api یا api 5L، لوله گازی نیز می گویند. استاندارد لوله API 5L با استاندارد بین المللی ISO 3183 نیز مطابقت دارد که در این استاندارد، لوله API 5L در 2 کلاس PSL1 و PSL2 دسته بندی می شود. (مطالعه بیشتر: استاندارد API انجمن نفت آمریکا در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی)

 

استاندارد لوله API

 

تفاوت مشخصات لوله API در انواع PSL1 و PSL2

بر اساس استاندارد لوله api 5L، لوله های کلاس PSL1 و PSL2 از لحاظ خواص شیمیایی و مکانیکی با یکدیگر متفاوت هستند و همین موضوع، منجر به تفاوت در کاربرد آن ها می شود. در واقع لوله های کلاس PSL2 عملکرد بسیار بالا، چقرمگی و استحکام کششی بالایی دارند.

سایزبندی و ابعاد لوله های API کلاس SPL1 با لوله های API کلاس SPL2 کاملاً متفاوت است. بر اساس استاندارد ASME B36.10، سایز لوله های گازی کلاس SPL1 از 0.5 تا 80 اینچ متفاوت بوده و سایزبندی گریدهای مختلف لوله های کلاس SPL2 نیز بین 4.5 تا 80 اینچ متغیر است. همچنین نوع انتهای لوله های SPL1 وSPL2، در متفاوت کردن کاربرد آن ها نیز مؤثر است. لوله های SPL1 با انتهای تخت و روزه و لوله های SPL2 نیز تنها با انتهای تخت تولید می شوند.برای مطالعه بیشتر قیمت لوله های API 5L ، فروش لوله PSL2 و‌ PSL1 را بخوانید.

 

تفاوت مشخصات لوله API در انواع PSL1 و PSL2

 

لوله API چه ویژگی هایی دارد؟

از ویژگی های بارز لوله API می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چقرمگی بالا
  • مقاومت تسلیم بالا
  • ازدیاد طول نسبی بالا
  • انتقال حجم زیادی از گاز
  • برخورداری از قدرت و استحکام بالا
  • دمای انتقال شکست نرم به شکست ترد پایین
  • قابلیت جوش پذیری مناسب
  • مقرون به صرفه

به دلیل ویژگی هایی که این نوع لوله فولادی دارد، از کاربردهای گسترده ای نیز در صنایع گوناگون برخوردار است که در موارد فوق به آن ها اشاره شد.

 

ویژگی های بارز لوله API

 

آشنایی با عوامل موثر در قیمت لوله API گازی

لوله api در دو نوع لوله گازی api و لوله api گرید b تولید می شود. قیمت لوله API گرید b به دلیل پروسه تولید، تحمل دما و فشار بالا و کاربرد های خاص صنایع مختلف از قیمت لوله API گازی گران تر است. برای خرید لوله API لازم است با مهم ترین فاکتور های تاثیرگذار در قیمت لوله API گازی آشنا شوید. مهم ترین معیار های قیمت گذاری لوله api عبارت اند از: وزن لوله API، ضخامت و سایز لوله، کارخانه تولید کننده و نوسانات بازار ارز.

این معیارها بر قیمت تمام شده لوله api تاثیر مستقیمی دارند. در حال حاضر لوله API سپاهان یکی از محبوب ترین برند های تولید شده این نوع لوله در داخل کشور است. قیمت لوله API سپاهان نسبت به نمونه های خارجی به مراتب مناسب تر است و از نظر کیفیت هم چیزی از نمونه های خارجی کم ندارد. نوسانات قیمتی بازار، نرخ ارز و تورم باعث شده قیمت ثابتی برای لوله api تعیین نشود. اما شما عزیزان می وانید قیمت روز لوله API گازی را از کارشناسان فروش پردیس فولاد به صورت کاملا لحظه ای و دقیق استعلام بگیرید.

 

عوامل موثر در قیمت لوله API گازی

 

خرید لوله API گازی از بازرگانی بزرگ پردیس فولاد

در این مقاله تلاش کردیم در مورد لوله APIگازی و کاربرد آن در صنایع گوناگون صحبت کنیم. تولید این لوله ها بر اساس استاندارد های انجمن نفت آمریکا صورت می گیرد. در این مطلب متوجه شدیم که لوله های گاز Api با لوله های گاز معمولی متفاوت هستند. این لوله ها ممکن است، دارای ظاهر یکسانی باشند اما در نوع ورق اولیه و نوع تست با یکدیگر تفاوت دارند. این لوله های مقاوم هم چنین نسبت به لوله های معمولی دارای تحمل فشار بیشتری هستند.

برای خرید و استعلام قیمت لوله API گازی و استعلام قیمت لوله X42 و لوله X52 API 5L، مجموعه پردیس فولاد بهترین مرکز خرید برای شما است. پردیس فولاد عرضه کننده پرکاربردترین لوله های فولادی مورد استفاده در صنایع گوناگون است که امکان خرید محصولاتی مرغوب با قیمت مناسب را برای مشتریان خود فراهم آورده است. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت روز این لوله گازی و هم چنین مشاوره خرید این محصول، با کارشنانسان پردیس فولاد از طریق شماره 02166657179 تماس بگیرید. در پایان امیدواریم از اطلاعات این مقاله نهایت بهره را برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 1 =

Call Now Buttonاستعلام قیمت تلفنی