logo-pardisfoolad

هرآنچه باید در مورد انواع جوشکاری آرگون بدانید

هرآنچه باید در مورد انواع جوشکاری آرگون بدانید

جوشکاری آرگون یکی از پیشرفته ترین فرآیندهای جوشکاری است. این فرآیند در صنایع گوناگون برای اتصال و جوش دادن قطعات مختلف به کار برده می شود. عملیات جوشکاری آرگون که همان روش جوشکاری تنگستن است به کمک قوس الکتریکی انجام می شود. این نوع جوشکاری در انواع مختلفی قابل اجرا است که در ادامه این مقاله به آن ها خواهیم پرداخت. در این مقاله با پردیس فولاد همراه شوید تا اطلاعات خود را درباره کاربرد، مزایا، محدودیت های و عوارض جوشکاری آرگون کامل کنید.

جوشکاری آرگون چیست؟

عملیات جوشکاری آرگون برای انواع فلزات در ضخامت های مختلف مورداستفاده قرار می گیرد. در طی این فرآیند جوشکاری فلزات در دمای بیش از 5000 درجه فارنهایت قرار می گیرند. دلیل این امر آن است که آرگون یک گاز غیرسمی و غیراشتعال است که تحمل دمای بالا را خواهد داشت.

جوشکاری آرگون چیست؟

گازهای محافظ بسیاری برای جوشکاری وجود دارند که در این میان، آرگون به عنوان یکی از پرکاربردترین گازها برای جوش GMAW و GTAW محسوب می شود. آرگون خالص برای جوشکاری آلیاژهای آلومینیوم و منیزیم با فرآیند GMAW مورداستفاده قرار می گیرد، در حالی که در فرآیند GTAW، آرگون خالص برای همه فلزات کاربرد دارد.

انواع روش های جوشکاری؛ جوشکاری به روش TIG و MIG

از رایج ترین روش های جوشکاری با آرگون، جوشکاری TIG و MIG هستند. در فرآیند جوشکاری MIG و TIG با آرگون از قروس الکتریکی استفاده می شود اما در نحوه استفاده از قوس با یکدیگر تفاوت دارند:

یکی از انواع جوشکاری با آرگون؛ TIG (Tungsten Inert Gas)

جوشکاری تیگ یا جوشکاریTIG، همان جوشکاری قوس تنگستن تحت پوشش گاز محافظ است. این نوع جوشکاری آرگون، یکی از مهم ترین روش های جوشکاری در صنایع مختلف کوچک و بزرگ پتروشیمی، نظامی، دریایی، هوایی و نیروگاه های برق است. فرآیند جوشکاری تیگ، یک فرآیند جوشکاری ذوبی است. در این عملیات حرارت لازم برای ذوب فلز پایه و سیم جوش مصرفی از طریق تشکیل قوس الکتریکی بین الکترود تنگستنی (غیر مصرفی) و سطح فلز مبنا ایجاد می شود. در این فرآیند برای محافظت قوس الکتریکی، حوضچه جوش و منطقه متأثر از حرارت جوش HAZ از گاز محافظ استفاده خواهد شد.

یکی از انواع جوشکاری با آرگون؛ TIG (Tungsten Inert Gas)

جوشکاری TIG در مقایسه با جوشکاری MIG، سرعت کمتری دارد. از این رو زمان و هم چنین هزینه بسیاری برای جوشکاری صرف خواهد شد. علاوه بر این، در جوشکاری TIG، جوشکاران برای اطمینان از دستیابی به دقت و صحت مناسب، به آموزش بسیار تخصصی نیاز دارند. با این حال، کنترل بیشتری را در حین عملیات جوشکاری ارائه می دهد. هم چنین به دلیل عدم وجود سرباره، جرقه و دود، منطقه قوس الکتریکی و حوضچه مذاب با وضوح بالا کاملا قابل مشاهده خواهد بود.

نوعی جوشکاری با آرگون با سرعت بالا؛ MIG (Metal Inert Gas)

جوشکاری MIG یک فرآیند جوشکاری قوس الکتریکی محسوب می شود. عبارت MIG مخفف جوشکاری با گاز بی اثر فلز است. این فرآیند با عنوان جوشکاری قوسی با گاز محافظ (GMAW) نیز شناخته می شود و به طورکل برای برای قطعات با ضخامت بزرگ و ضخیم مورداستفاده قرار می گیرد.

در این جوشکاری، یک سیم نازک به عنوان الکترود عمل می کند و از یک قرقره نصب شده روی مشعل جوشکاری و از میان یک لوله انعطاف پذیر تغذیه و از نازل روی تفنگ یا مشعل جوش خارج می شود. هنگامی که ماشه روی تفنگ جوش کشیده می شود، یک قوس الکتریکی بین این الکترود و قطعه کار ایجاد می شود و به هر دو فلز، بالاتر از نقطه ذوب شان حرارت می دهد. در نهایت این فلزات با هم مخلوط و سپس سفت می شوند تا قطعات کار را به هم متصل کنند.

نوعی جوشکاری با آرگون با سرعت بالا؛ MIG (Metal Inert Gas)

جوشکاری MIG آرگون در مقایسه با جوشکاری TIG، سرعت بیشتری دارد؛ در نتیجه زمان تولید کوتاه تر و هزینه ها نیز کمتر می شود. هم چنین یادگیری این روش آسان تر بوده و جوش هایی را تولید می کند که نیاز به تمیز کردن و تکمیل کمی دارند. اما جوش هایی که با این نوع جوشکاری آرگون ایجاد می شوند دقیق، قوی یا تمیز نیستند.

کاربردهای جوشکاری آرگون

جوشکاری آرگون یکی انواع جوشکاری ها است که کاربردهای متعددی در صنایع گوناگون دارند. از کاربردهای آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اتصالات کشتی
  • تعمیرات صفحات نازک
  • ساخت و تعمیر دوچرخه
  • ساخت وسایل نقلیه هوافضا
  • لوله های تحت فشار و تعمیر ابزار
  • تعمیر و ساخت وسایل نقلیه
  • صنایع مختلف از جمله پتروشیمی، دریایی و نظامی

با توجه به این کاربردها می توان نتیجه گرفت که جوشکاری با آرگون برای انواع فلزات و غیر فلزات در صنایع گوناگون، مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربردهای جوشکاری آرگون

مزیت های جوشکاری آرگون؛ دقیق ترین و سریع ترین روش جوشکاری

مزیت اصلی روش جوشکاری آرگون این است که کنترل الکترونیکی در این روش سریع تر و بهتر صورت می گیرد. از این رو برای جوشکاری فلزات نرم تر هم چون آلومینیوم بسیار مناسب خواهد بود. جوشکاری با آرگون جوش های تمیز و دقیقی با سرعت بسیار بالا ایجاد می‎کند. از مزایای دیگر این نوع جوشکاری، می توان به روش های زیر اشاره کرد:

  • در حین جوشکاری هیچ گونه اغتشاش در جریان قوس به وجود نمی آید و این باعث می شود که کیفیت فلز جوش بالاتر رود.
  • به دلیل نداشتن سرباره و دود و جرقه، منطقه قوس و حوضچه مذاب به وضوح دیده می شود.
  • امکان جوشکاری فلزات رنگین و ورق های نازک با دقت بسیار زیاد انجام می شود.
  • بهره وری در جوشکاری با آرگون بالاست.
  • نیاز به پاکسازی بسیار کمی دارد.
  • توانایی جوشکاری ورق های فلزی در تمامی وضعیت ها را دارد.
  • امکان انجام جوشکاری طولانی مدت و بی وقفه وجود دارد.
  • جوشکاری رسوبی با کیفیت بالاتر انجام می شود.
  • توانایی اتصال تنوع گسترده ای از فلزات در ضخامت های مختلف را دارد.
  • مهره جوش مناسبی دارد.
  • پاشش مواد مذاب به مقطع در حداقل ترین مقدار ممکن است.
  • به علت ظرافت جوش TIG، بیشتر برای کارهای زینتی و ظریف استفاده می شود.

مزیت های جوشکاری آرگون؛ دقیق ترین و سریع ترین روش جوشکاری

مزایای جوش آرگون فقط در کیفیت جوش خلاصه نمی شود؛ بلکه این امکان را به جوشکار می هد تا از جوش خوردن دو فلز به یکدیگر اطمینان حاصل کند و تسلط بیشتری روی عملیات جوش داشته باشد.

بررسی محدودیت های جوشکاری آرگون

جوشکاری آرگون در کنار مزایا و کیفیت بالایی که دارد، معایب و محدودیت هایی نیز دارد که شامل موارد زیر می شوند:

  • میزان رسوب این روش در مقایسه دیگر روش های مشابه بسیار پایین است.
  • این روش جوشکاری نیازمند جوشکار حرفه ای و متخصص است.
  • این فرآیند برای اتصالات با ضخامت های بالاتر از 5/9mm مقرون به صرفه نیست.

بررسی محدودیت های جوشکاری آرگون

علاوه بر موارد فوق، یکی دیگر از معایب و محدود های جوشکاری با آرگون گران بودن تجهیزات و دستگاه جوش آرگون است. هم چنین برای هر عملیات جوشکاری آرگون باید از الکترود و فیلر نو استفاده کنید تا از ایجاد آلودگی بر سطوح فلز جلوگیری شود (مطالعه بیشتر: جوشکاری استیل یا جوش استیل چیست و آموزش آن).

معرفی عوارض جوشکاری آرگون روی انسان

جوشکاری آرگون در طولانی مدت عوارض متعددی را روی انسان دارد که شامل موارد زیر می شود:

بروز مشکلات تنفسی و گوارشی

رعایت نکردن نکات ایمنی در جوشکاری با آرگون پیامدهای بسیاری را برای فرد جوشکار به همراه دارد. در این صورت ممکن است مشکلات مزمن تنفسى مثل برونشیت، آسم، التهاب ریه ها، کاهش حجم ریه ها، رسوب غبار یا سیلیس یا اکسید آهن در ریه ها رخ دهد.

مشکلات گوارشی مانند التهاب مزمن معده و روده ها، زخم معده و صدمات کلیوی از دیگر عوارض طولانی مدت جوشکاری با آرگون به شمار می آیند. در برخی موارد نیز با رعایت نکردن اصول ایمنی، حتی در بعضی موارد باعث بروز مشکلات کلیوی و مجاری ادراری هم خواهد شد. دلیل این عارضه ها، تنفس گازهای سمی و خطرناک است.

عوارض ناشی از گرما در جوشکاری آرگون

گرمای شدید و ایجاد جرقه در جوشکاری با آرگون ممکن است باعث سوختگی شود. به علاوه، گرمای زیاد و مدت طولانی در گرما ماندن هنگام جوشکاری با آرگون، باعث گرمازدگی شود.

اشعه های مادون قرمز و ماورای بنفش ایجاد شده ناشی از جوش آرگون

نور شدید جوش آرگون، باعث صدمه به شبکیه چشم و اشعه مادون قرمز باعث صدمه به قرنیه و ایجاد آب مروارید خواهد شد. استفاده نکردن از لوازم حفاظتی و برق زدگی های مکرر باعث صدمه دائمی چشم می شود. اشعه از مواد اطراف منعکس شده و حدود نصف برق زدگی ها در کسانی است که جوشکاری نمی کنند؛ بنابراین اگر در معرض جوشکاری با آرگون هستید نیز به این مسئله توجه کرده و شما نیز از لوازم ایمنی استفاده کنید.

اشعه های مادون قرمز و ماورای بنفش ایجاد شده ناشی از جوش آرگون

عوارض جوشکاری آرگون بر حس شنوائی

صداهای ایجاد شده در فرآیند جوشکاری، بسیار آزاردهنده هستند. این صداها باعث بروز مشکلات شنوایی در فرد خواهند شد که همین امر باعث به وجود آمدن استرس و آسیب های عصبی در فرد جوشکار می شود.

بسیاری از مشکلات قلبی و عروقی ناشی از جوشکاری آرگون، علاوه بر تنفس گازهای سمی، سر و صداهای شدید است که باعث بروز مشکلات مختلفی در بدن خواهند شدو در نتیجه توصیه می شود حتما هنگام جوشکاری با آرگون از گوشی ایمنی استفاده کنید.

درد ها عضلانی و مفصلی ناشی از جوشکاری با آرگون

ایجاد دردهای عضلانی و استخوانی از جمله کمر درد، شانه درد، آرتروز گردن و پا، از مشکلات رایج جوشکاران به شمار می آیند. از این رو در هنگام جوشکاری با آرگون باید هنگام بلند کردن اجسام سنگین به شیوه حمل، توجه بسیاری داشته باشید.

بررسی قیمت جوشکاری آرگون

جوش آرگون از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در بسیاری از صنایع مختلف مورداستفاده قرار می گیرد. افرادی که در زمینه جوشکاری با آرگون مشغول به فعالیت هستند درآمد بسیار خوبی نیز دارند. جوشکاری با آرگون، روشی مقرون به صرفه محسوب می شود که می توان در مقیاس بزرگ از آن استفاده کرد.

بررسی قیمت جوشکاری آرگون

جوشکاری با آرگون؛ روشی پرکاربرد برای جوشکاری انواع مقاطع فلزی

در این مقاله به شرح جوشکاری با آرگون، کاربرد، مزایا و عوارض آن پرداختیم. کاربرد جوش آرگون در صنایع خودروسازی بسیار موثر بوده است و روزانه افراد بسیاری تصمیم می گیرند تا وارد این حرفه پردرآمد شوند. جوشکاری آرگون درحالی که بهترین و دقیق ترین نوع جوشکاری محسوب می شود، کسب کردن مهارت و تجربه در این حوزه نیز، به تمرینات بی وقفه نیاز دارد.

 

در صورتی که به انواع روش های جوش کاری لوله فولادی و فرآیند جوشکاری علاقه مند هستید توصیه می کنیم مقاله آن را که لینک آن قرار داده شده، مطالعه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + یک =

Call Now Buttonاستعلام قیمت تلفنی