logo-pardisfoolad

لوله سیمانی + کاربرد و مزایا و معایب

لوله سیمانی + کاربرد و مزایا و معایب

لوله سیمانی از هزاران سال قبل، جزو کاربردی ترین تجهیزات بوده  که در پروژه های مختلف صنعتی مورد استفاده افراد قرار می گرفت. لوله سیمانی که به نام لوله دودکش نیز شناخته می شوند یکی از پرکاربردترین لوله، در صنعت ساختمان سازی به شمار می رود. این لوله ها از ترکیب سیمان و الیاف نسوز تشکیل می شوند که به همین دلیل از مقاومت خوبی برخوردار هستند. در ادامه این مطلب به بررسی کامل لوله دودکش، انواع آن، ویژگی و کاربردهای این نوع لوله، پرداخته ایم.

لوله سیمانی چیست؟

لوله های سیمانی گونه ای از لوله ها هستند که از الیاف نسوز و سیمان تهیه می  شوند. از لوله های سیمانی برای انتقال سیالات گوناگونی استفاده خواهد شد. لوله های سیمانی به دلیل موادی که در ساخت آن ها به کار رفته است، استحکام بسیار خوبی دارند. همچنین این نوع لوله ها مقاومت بالایی در برابر حرارت نیز دارند.

معرفی انواع لوله سیمانی

لوله های سیمانی انواع مختلفی دارند و از آن ها برای برای مقاصد متنوعی استفاده می شوند. به همین دلیل این لوله ها به دسته های متفاوتی تقسیم شده اند که در ادامه با رایج ترین نوع لوله سیمانی آشنا خواهیم شد.

لوله سیمانی گرد

لوله سیمانی گرد بیشتر در شومینه ها و پکیج ها کاربرد دارد و در قطر های مختلف 100، 150، 200، 250، 300 تولید می شود. برای نصب این لوله ها نیاز به ابزار آلاتی مانند کلاهک، زانو و بوش دارید. برخی از این لوله های سیمانی گرد نیز دارای کونیک هستند که مزیتی برای آن ها محسوب می شود.

لوله سیمانی کانال چهارگوش

این نوع لوله ها با نام لوله کتابی نیز شناخته می شوند. لوله های سیمانی کانال چهارگوش دارای اندازه های مخصوصی همچون 100، 150، 200 و 300 هستند و به دلیل داشتن بوشن و کونیک بسیار آسان نصب می شوند.

لوله سیمانی کانال چهارگوش

لوله سیمانی فشار قوی

در تولید لوله های سیمانی فشار قوی از الیاف بیشتری استفاده می شود و معمولا برای انتقالات سیالات کاربرد دارند. این لوله ها در اندازه های 3 و 5 تولید می شوند و در مناطق کویری مورد استفاده قرار می گیرند. لوله های پرفشار سیمانی در برابر جانوران از مقاومت بالایی برخوردار هستند و گزینه بسیار مناسبی برای محیط های بیابانی هستند.

لوله سیمانی آبگرمکن

از لوله های سیمانی آبگرمکن برای خارج کردن دود و گاز از آبگرمکن استفاده می شود. این نوع لوله ها در اندازه های مختلفی تولید شده و در آبگرمکن های ایستاده، دیواری و همچنین در بخاری ها کاربرد دارند.

لوله سیمانی آزبست

لوله های سیمانی آزبست در شبکه های جمع آوری فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرند و از کیفیت بالایی برخوردارند. این لوله ها در دو نوع دو سر ساده و یک سر ساده تولید می شوند و از نظر سایز و ابعاد تنوع بالایی دارند.

لوله سیمانی آزبست 

لوله سیمانی شومینه

از لوله های سیمانی شومینه برای انتقالات بخارات و گاز های ناشی از شومینه ها استفاده می شود. از این نوع لوله ها می توان در معماری شومینه مدرن و سنتی استفاده کرد.

لوله سیمانی باربیکیو

این نوع لوله همان طور که از نامش پیداست، مخصوص باربیکیو ساخته می شوند که می توانید بر اساس مدل و اندازه باربیکیو، لوله سیمانی متناسب با آن را تهیه کنید.

لوله سیمانی باربیکیو

مزایا و معایب لوله های سیمانی

لوله های سیمانی از قابلیت های متعددی برخوردار هستند و در صنایع مختلفی کاربرد دارند. همچنین این نوع لوله ها از مزایا و معایب متنوعی برخوردارند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:

  • لوله  سیمانی در برابر حرارت و دما از مقاومت بالایی برخوردار هستند.
  • این نوع لوله ها در سایز و اندازه های متنوعی تولید می شوند.
  • در برابر مواد شیمیایی، مواد خورنده و اسیدها مقاوم هستند و دچار زنگ زدگی و خوردگی نمی شوند.
  • لوله های دودکش طول عمر بالایی دارند و در صورت مراقبت و محافظت می توانند بیش از یک قرن عمر کنند.
  • این لوله ها بسیار مقرون به صرفه هستند.

لوله سیمانی علاوه بر مزیت هایی که دارند، دارای معایبی نیز هستند که باید به آن ها توجه داشت. از مهم ترین ایراداتی که این لوله ها دارند، به وزن بالای آن و حمل و نقل دشوار، امکان شکستگی در برابر ضربه و فشار، عدم امکان تولید در ابعاد و طول بالا می توان اشاره کرد.

کاربردهای لوله سیمانی در صنایع مختلف

لوله سیمانی دارای تنوع بسیار بالایی است و در اندازه ها و مدل های مختلفی تولید می شود. این لوله در صنایع های مختلفی استفاده می شود که در ادامه شما را با مهم ترین کاربردهای لوله سیمانی آشنا خواهیم کرد.

  • از لوله  سیمانی می توان در موتورخانه های صنعتی و خانگی استفاده کرد.
  • لوله های دودکش برای انتقال مایعات مختلف، فاضلاب و آب کاربرد دارند.
  • این لوله ها قابلیت استفاده در خندق های آبیاری، سیستم های توزیع آب، و کشاورزی را دارد.
  • این لوله ها قابل استفاده در صنعت ساختمان سازی هستند.

همچنین همان طور که پیش تر به آن پرداختیم، لوله های سیمانی از انواع مختلفی برخوردارند و ابعاد و اندازه های متنوع آن باعث شده است که کاربرد های مخصوصی در شومینه، آبگرمکن و باربیکیو داشته باشند.

بررسی کاربرد لوله سیمانی در زمین های کشاورزی

مراحل تولید و روش ساخت لوله های سیمانی

لوله  سیمانی به روش و شیوه های مختلفی تولید می شوند و مواد اولیه تشکیل دهنده آن ها شامل الیاف، سیمان، شن و آب است.

یکی از روش های تولید لوله های سیمانی، مواد اولیه را مخلوط کرده و وارد دستگاه لوله ساز می کنند و پس از فشرده سازی توسط دستگاه، تولید می شوند. روش دوم، روش ریخته گری خشک است که مخلوط های بتن خشک را وارد دستگاه های لوله ساز می کنند. در این روش، با تکنیک های استاندارد، لوله های سیمانی را تولید می کنند.

روش دیگری نیز وجود دارد که به آن روش ریخته گری مرطوب می گویند. در این روش دستگاه های لوله ساز از اسلامپ های مخلوط سیمان پر می شوند. بدین صورت که پس از وارد کردن توده های مرطوب، ورودی دستگاه لوله ساز را با دیواره داخلی آن قالب گیری می کنند. پس از این مراحل، با استفاده از غلطک های پرسی، لایه داخلی آن را صاف می کنند.

 

نکات مهم در نصب دودکش با استفاده از لوله سیمانی

هنگام نصب لوله  سیمانی به عنوان دودکش، رعایت یک سری از نکات ایمنی الزامی است که در این بخش به نکات مهم آن اشاره می کنیم:

  • برای هر کدام از وسایل خود سوز، دودکش مجزا تهیه کنید.
  • پس از نصب دودکش، مکش آن را تست کنید تا از کارکرد آن مطمئن شوید.
  • بهتر است از دودکش های کلاهک مانند H استفاده کنید.
  • برای پیشگیری از آتش سوزی، فاصله کافی بین دودکش تا دهانه بخاری را رعایت کنید.
  • در فصل زمستان کانال دریچه کولر را بنندید، تا عمل مکش به صورت معکوس انجام نشود.
  • اگر از وسیله های گاز سوز استفاده می کنید، از سنسور های حساس گاز CO استفاده کنید.

در صورت رعایت نکردن به نکات نصب دودکش، ممکن است منجر به ایجاد حوادث ناگوار شود. خطراتی مانند گاز گرفتگی که متاسفانه با فرا رسیدن فصل سرما، شایع می شود با رعایت کردن این نکات به حداقل ممکن می رسد.

تهیه و خرید لوله از مرکز معتبر پردیس فولاد

در این مطلب به اطلاعاتی همچون کاربرد، مزایا، معایب و نحوه تولید لوله سیمانی پرداختیم. لوله های سیمانی می توانند انواع مختلفی مانند شومینه، لوله آبگرمکن، فشار قوی، لوله گرد و کانال چهارگوش داشته باشند و در صنایع ساختمان سازی، فاضلاب، کشاورزی و موتورخانه کاربرد داشته باشند.

تهیه این لوله از کارخانه معتبر نیز بسیار حائز اهمیت است که لوله باکیفیت از متریال مناسبی برخوردار باشد. برای خرید و مشاوره بیشتر در ارتباط با انواع لوله می توانید از طریق اطلاعات تماس در سایت، با ما در تماس باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =

Call Now Buttonاستعلام قیمت تلفنی