logo-pardisfoolad

لوله آتش نشانی ساختمان و استاندارد لوله های آتش نشانی

لوله آتش نشانی ساختمان و استاندارد لوله های آتش نشانی

برای ساخت ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری بالای سه طبقه و کارگاه هایی که ارزش مادی و اهمیت بالایی دارند، از سیستم اطفا حریق استفاده می شود. اجرای تاسیسات آتش نشانی در ساختمان منجربه تسریع در کنترل حریق توسط ساکنین و آتش نشانان در زمان وقوع حریق خواهد شد. نصب این سیستم نیاز به انجام فرآیندها و عملیات لوله کشی دارد. لوله هایی که برای سیستم اطفا حریق ساختمان ها مورداستفاده قرار می گیرند، استاندارد ها و مشخصات به خصوصی دارند. در این مقاله از پردیس فولاد انواع لوله آتش نشانی و استاندارد لوله های آتش نشانی معرفی شده است؛ با مطالعه این متن، اطلاعات شما در این زمینه تکمیل خواهد شد.

لوله آتش نشانی چیست؟

لوله آتش نشانی نوعی لوله فولادی است که موادی مانند آب یا گاز درون آن قرار گرفته و برای مهار آتش مورداستفاده قرار می گیرد. در واقع این محصول، نوعی لوله فولادی کربنی است و معمولا به رنگ های قرمز و نقره ای در بازار موجود است. لوله های آتش نشانی نقره ای، معمولا از جنس گالوانیزه هستند. لوله های گالوانیزه آتش نشانی معمولا در سیستم های آبپاش خشک و مرطوب مورد استفاده قرار می گیرند؛ اما لوله های قرمز آتش نشانی فقط در سیستم های آبپاش مرطوب کاربرد کاربرد دارند.

لوله آتش نشانی چیست؟

با کاربردهای لوله آتش نشانی ساختمان آشنا شوید

لوله آتش نشانی یکی از مهم ترین و پرمصرف ترین وسایل آتش نشانی محسوب می شود. از لوله آتش نشانی در خودروهای آتش نشانی یا وسایلی مانند قرقره و جعبه آتش نشانی و در زمان حریق به منظور گرفتن یا رساندن آب به مکان حریق استفاده خواهد شد.

لوله آتش نشانی ساختمان به سنسورهایی از سیستم اطفا حریق متصل است که درصورت خطر آتش سوزی این سنسورها فعال شده و به خاموش کردن حریق می پردازند. تعداد چشمگیری از ساختمان ها و مجتمع های مسکونی، اداری و تجاری در خارج از کشور مجهز به سیستم اطفا حریق و این نوع لوله کشی در ساختمان هستند. کارآمدی و مزایای این نوع سیستم در جلوگیری از خطرات ناشی از آتش سوزی باعث شده است که تعداد قابل توجهی از مهندسان ساختمان داخل کشور نیز از این نوع لوله‎ کشی بهره گیرند.

دسته بندی لوله های آتش نشانی

معمولاً در آتش نشانی ها چند گروه لوله مورد استفاده قرار می گیرد که عبارت اند از :

  • لوله آتش نشانی نواری یا پارچه ای: این لوله ها را می توان به صورت های مختلف جمع کرد
  • لوله آتش نشانی لاستیکی: از این لوله ها بیشتر در قرقره های آتش نشانی استفاده می شود.
  • لوله آتش نشانی خرطومی: به منظور گرفتن آب از منابع روباز مورداستفاده قرار می گیرد.
  • لوله آتش نشانی فلزی: در آتش نشانی ها به عنوان واسط آبگیری از شیرهای داخل زمین کاربرد دارد.

انواع لوله آتش نشانی در ساختمان

لوله های آتش نشانی در اکثر موارد از جنس فولاد کربنی ساخته و تولید می شوند؛ این نوع لوله ها جنس بادوام و محکمی دارند. همچنین در مواردی نیز لوله های اتش نشانی را می توان با متریال های گالوانیزه نیز تولید کرد. لوله های اسپرینکلر آتش نشانی در جنس CPVC و مسی نیز در بازار موجود هستند. لوله های فولاد کربنی با انتهای اریب دار، رزوه دار یا شیاردار در سیستم های اطفا حریق مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع لوله آتش نشانی در ساختمان

لوله آتش نشانی فولاد سیاه

لوله فولادی سیاه در برابر گرما بسیار مقاوم است و هم چنین دوام بالایی دارد؛ بنابراین زمانی که لوله آتش نشانی فولاد سیاه استفاده می کنید، نیاز به تعویض آن در مدت زمان کوتاه نخواهید داشت اما یکی از معایبی که این نوع لوله های آتش نشانی دارند، احتمال خوردگی آن هاست. انواع لوله فولادی در صنعت را بخوانید.

لوله آتش نشانی از جنس مس

لوله های مسی از انواع دیگر لوله های آتش نشانی هستند. این لوله ها به سرعت لوله های فولادی خورده و پوسیده نمی شوند اما با گذشت زمان، مقداری رسوب و حفره در آن ها ایجاد خواهد شد. هم چنین لوله آتش نشانی مسی برخلاف لوله های آتش نشانی ترموپلاستیک در دماهای سرد، شکننده نمی شود و سبک وزن و انعطاف پذیر است. البته گاهی اوقات ممکن است نیاز به استفاده از نرم کننده های آب برای لوله آتش نشانی مسی نیز وجود داشته باشد.

لوله آتش نشانی ترموپلاستیک

اگرچه استفاده از متریال فولاد در لوله های آتش نشانی بسیار رایج است. اما در برخی کاربردها، برای ساخت لوله های آتش نشانی از متریال ترموپلاستیک استفاده خواهد شد. این نوع لوله ها در ساختمان های مسکونی و تجاری کاربردهای گسترده ای دارند. لوله های ترموپلاستیک در شرایطی که وضعیت حریق کم خطر یا خفیف است کاربردهای رایج تری دارند؛ بنابراین لوله های آتش نشانی ترموپلاستیک در بیمارستان ها، رستوران ها و کارخانه های تولیدی استفاده نمی شود. در این مکان ها به دلیل احتمال خطرات مختلف، از لوله های آتش نشانی فولاد سیاه استفاده خواهد شد.

لوله آتش نشانی مانیسمان

شرکت مانیسمان (Mannesmann) یکی از تولیدکنندگان برتر لوله و لوله های فولادی در ابعاد و درجات مختلف است. لوله آتش نشانی مانیسمان یک لوله کربنی است که برای انتقال عامل اطفا حریق (آب یا گاز) مورد استفاده قرار می گیرد. در ساختمان ها معمولا لوله مانیسمان آتش نشانی رده 20 و 40 به کار می رود. اگر در مورد این دو لوله میخواهید بخوانید، لوله مانیسمان سبک و لوله مانیسمان رده 40 را بخوانید.

مشخصات و استاندارد لوله های آتش نشانی

  • پوشش لوله ی آتش نشانی: سیستم پوشش اپوکسی سنگین قابل تنظیم
  • رنگ کلی سطح لوله ها: قرمز
  • ضخامت پوشش: 250 تا 550 میکرومتر
  • محدوده اندازه: DN15 تا DN1200
  • دمای کار لوله: منفی 30 درجه ی سانتی گراد تا مثبت 80 درجه سانتی گراد
  • فشار تست لوله آتش نشانی: 0.1 مگاپاسکال تا 0.25 مگاپاسکال
  • انواع اتصالات: رزوه ای، شیاردار و فلنجی
  • کاربردها: انتقال و تامین آب، گاز یا حباب آتش نشانی

مشخصات و استاندارد لوله های آتش نشانی

استعلام قیمت لوله آتش نشانی و خرید آن از بازرگانی پردیس فولاد

در این مقاله در مورد انواع لوله آتش نشانی و مشخصات و استاندارد این نوع لوله ها صحبت کردیم. اکنون با بررسی مشخصات لوله آتش نشانی می توان دریافت که هر کدام این نوع لوله ها در چه نوع ساختمان هایی مورد استفاده قرار می گیرند. لوله های آتش نشانی کاربردهای گسترده و رایجی در ساختمان ها و مجتمع های مسکونی، تجاری و اداری دارند و هر کدام از جنس های این نوع لوله های در ساختمان های به خصوصی استفاده خواهند شد. نکته ای که پیش از خرید لوله های آتش نشانی حائز اهمیت است، توجه به جنس لوله و قیمت آن است.

قیمت لوله های آتش نشانی را می توانید با تماس به شماره 02166657179 از کارشناسان پردیس فولاد در کوتاه ترین زمان ممکن استعلام بگیرید. علاوه بر این، مشاوران فروش و کارشناسان مجموعه ما، شما را در فرآیند خرید به خوبی راهنمایی کرده و اطلاعاتی کاملی را در مورد محصول موردنظرتان در اختیار شما عزیزان قرار می دهند. بنابراین با خرید از مجموعه پردیس فولاد علاوه بر این که محصولی با کیفیت و مقرون به صرفه خریداری می کنید، آگاهی و اطلاعات شما نیز در مورد آن محصول افزایش می یابد. از این رو در خریدهای بعدی تجربه ای فوق العاده برای تان خواهد بود.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 5 =

Call Now Buttonاستعلام قیمت تلفنی