logo-pardisfoolad

لوله آتشخوار چیست و کاربرد انواع لوله های آتشخوار

لوله آتشخوار چیست و کاربرد انواع لوله های آتشخوار

در پاسخ به پرسش لوله آتشخوار چیست باید بگوییم که لوله آتشخوار لوله ای فولادی با ترکیب شیمیایی خاص است که توانایی تحمل دما و فشارهای بسیار بالا را دارد. مجموعه پردیس فولاد تامین کننده مستقیم از برتبرین برندهای خارجی و نماینده انحصاری تولیدکنندگان داخلی انواع لوله آتشخوار مقاوم در دما و فشار بالا است. این مجموعه بهترین قیمت و بالاترین کیفیت لوله آتشخوار و دیگر انواع لوله های فولاد کربنی، فولاد زنگ نزن (استنلس استیل) و فولاد آلیاژی را در اختیار مشتریان قرار می دهد. برای مشاوره رایگان و استعلام قیمت لوله آتشخوار با ما تماس بگیرید.

لوله آتشخوار چیست؟

لوله های فولادی در انواع صنایع کاربرد دارند و در هر صنعتی با توجه به شرایط کاری، ویژگی های گوناگونی باید داشته باشند. یکی از مهم ترین کاربردهای لوله های فولادی انتقال مایعات تحت فشار، بخار و میعانات گازی است. این سیالات معمولا تحت فشار و دمای بالایی هستند، از این رو باید از آلیاژ خاصی برای تهیه این لوله ها استفاده کرد.

لوله های آتشخوار گروهی از لوله های فولادی هستند که در ترکیب شیمیایی خود 0.17 تا 0.2% کربن و حدود 0.4 % منگنز دارند. این ترکیب شیمیایی مقاومت حرارتی بالایی به آنها می دهد. تا جایی که این لوله ها می توانند تا 600 درجه سانتی گراد را تحمل کنند.

انواع لوله آتشخوار

از لوله آتشخوار در ساخت بویلرها، دیگ های بخار، خطوط لوله تحت فشار و تجهیزات خاص در صنایع مختلف استفاده می شود. انواع لوله آتشخوار مورد استفاده در صنایع گوناگون عبارتند از:

لوله آتشخوار St 35.8

لوله آتشخوار St 35.8 با استاندارد DIN17175 مقاومت بالایی در حرارت و فشار بالا دارد. لوله آتشخوار St 35.8 در واقع پر کاربردترین لوله آتشخوار که صنایع گوناگون است.  St 35.8 توانایی تحمل دمایی تا 600 درجه سانتی گراد و فشاری تا حدود 25 بار را دارد. کاربرد اصلی آن ساخت دیگ ها و مخازن بخار است. St 35.8 خاصیت انعطاف پذیری بالایی دارد که به آن قابلیت خم شدن 90 درجه را می دهد.

لوله آتشخوار St 45.8

لوله آتشخوار St45.8 که تحت استاندارد DIN 17175  تولید می شود، لوله ای فولادی با درصد کربن کم و در نتیجه قیمت پایین است. St45.8 دارای حداکثر کربن 0.21٪ و درصد منگنز در محدوده 0.4-1.20٪ است. این ترکیب شیمیایی خاص به این لوله ها قابلیت شکل پذیری بالایی می دهد. لوله آتشخوار St45.8 توانایی تحمل دما تا  ۵۳۵ درجه سانتی گراد و فشاری تا حدود ۳۰ بار را دارد. لوله آتشخوار St45.8 در ساخت بویلرها و مبدل های حرارتی کاربرد بسیار دارد.

لوله‌ آتشخوار ASME SA192

لوله آتشخوار ASTM A192 یا ASME SA-192، از جنس فولاد کربنی با ضخامت دیواره کم است که به عنوان لوله های سوپرهیتر را برای خدمات فشار بالا کاربرد دارد. ابعاد و ضخامت های لوله ASTM A192 در این استاندارد ارائه شده اند. درصد کربن این آلیاژ در محدوده 0.06 تا 0.18 درصد و درصد منگنز در آن محدوده 0.27 تا 0.63 % است. لوله آتشخوار ASTM A192 می‌ تواند تا دمای ۵۵۰ درجه سانتی گراد و فشاری در حدود ۲۷ بار را تحمل کند.

لوله آتشخوار ASTM boiler tube A179

لوله آتشخوار A179 که به لوله بویلری معروف است، در ساخت انواع بویلر، مبدل حرارتی، کندانسرها و تجهیزات انتقال حرارت کاربرد دارد. لوله آتشخوار A179 گریدی از فولادهای ساده کربنی است که قطر و ضخامت کمی دارد. ابعاد و ضخامت این لوله ها در استاندارد لوله A179 ذکر شده است.  میزان کربن این لوله ها در محدوده 0.06 تا 0.18% و  درصد منگنز در آن محدوده 0.27 تا 0.63 % است. این لوله ها توان تحمل حرارت تا 530 درجه سانتی گراد و فشار تا ۱۵ بار را دارند. به‌ دلیل درصد پایین کربن، این لوله ها انعطاف پذیری بالایی دارند و می توانند تا ۱۸۰ درجه خم شوند.

ترکیب شیمیایی انواع لوله آتشخوار

ترکیب شیمیایی انواع لوله آتشخوار

لوله های آتشخوار به دلیل دارا بودن ترکیب شیمیایی خاص خود، قابلیت تحمل دما و فشار بالا را دارند. در جدول زیر ترکیب شیمیایی انواع لوله آتشخوار را می بینید:

خواص مکانیکی انواع لوله آتشخوار

آگاهی از خواص مکانیکی انواع لوله آتشخوار به شما کمک می کنند که هنگام خرید انتخاب راحت تری داشته باشید. در جدول زیر خواص مکانیکی انواع لوله آتشخوار را می بینید.

استانداردهای بین المللی لوله آتشخوار

دو نوع استاندارد قدیمی و جدید در مورد لوله آتشخوار به کار می رود. جدول راهنمای زیر در تبدیل این استانداردها به شما کمک می کند. برای دریافت قیمت لوله آتشخوار با شرکت پردیس فولاد تماس بگیرید.

جدید
Norm گرید فولاد
DIN EN 10217-1 P235TR2
DIN EN 10217-3 P355N
DIN EN 10216-1 P235TR2
DIN EN 10216-3 P355N
DIN EN 10216-2 P235GH
DIN EN 10216-2 P265GH

 

قدیم
شیوه ساخت Norm گرید فولاد
جوشکاری DIN 1626 St.37.0
جوشکاری DIN 1626 St.52.2
بدون درز DIN 1629 St.37.0
بدون درز DIN 1629 St.52.2
بدون درز DIN 17175 St.35.8/1
بدون درز ASTM A106* Grade B

ابعاد لوله آتشخوار

ابعاد لوله آتشخوار

لوله های آتشخوار در ابعاد و قطرهای متفاوتی برای مصارف گوناگون تولید می شوند. این لوله ها در سایزهای 25.4، 31.8، 38، 44.5، 50.8، 57، 60.3، 63.5 و 76.1 اینچ در بازار موجود و قابل خرید هستند.

عملیات حرارتی لوله های آتشخوار

انواع لوله های آتشخوار پس از تکمیل فرآیند ساخت (به روش نورد گرم و نورد سرد)، برای آزاد شدن تنش های موجود در ساختار، با توجه به نوع کاربری، تحت فرایندهای عملیات حرارتی زیر قرار می گیرند.

  • نرماله کردن
  • آنیل کردن
  • سخت کاری
  • تمپر ایزوترمال

ویژگی های کلیدی در انتخاب لوله آتشخوار

پیش از خرید لوله آتشخوار بایستی برخی ملاک ها را در نظر بگیرید تا بتوانید انتخابی درست داشته باشید.

  1. جوشکاری یا بدون درز

در صورت عدم جوشکاری مناسب یا وجود درز یا شکاف در محل اتصال لوله، احتمال نشتی، بروز شکست و تخریب سیستم وجود دارد. اگر شرایط دما و فشار به گونه ای باشد که نتوان از لوله جوشکاری شده استفاده کرد، لوله بدون درز بهترین انتخاب است.

در لوله های جوشکاری شده نیز انجام دوره ای تست های غیرمخرب و بازرسی جوش، احتمال بروز نشتی در سیستم را کاهش می دهد.

  1. تعیین ضخامت دیواره براساس فشار

ضخامت دیواره لوله های آتشخوار با توجه به حجم، دما و فشار سیالات درون آن تعیین می شود.

  1. انجام تست های مرتبط

با توجه به کاربرد لوله آتشخوار بایستی تست های مورد نظر روی آنها انجام شود یا گواهی آنها از شرکت سازنده دریافت شود. به ویژه در لوله های جوشکاری شده انجام تست های غیر مخرب اهمیت بالایی دارد.

  1. درصد عناصر آلیاژی

میزان کرین و منگنز در لوله های آتشخوار با توجه به کاربرد لوله متغیر است. همچنین شیوه توزیع این عناصر در ساختار لوله نیز اهمیت بالایی دارد. در صورت نایکنواختی ساختار، احتمال شکنندگی لوله زیاد است.

  1. محافظت در برابر خوردگی

وجود دائمی سیالات و بخارهای داغ در لوله آتشخوار، آن را مستعد اکسیداسیون و خوردگی می کند. از این رو، این لوله ها تحت فرایندهای مکرر آبکاری و پوشش دهی قرار می گیرند. بدین ترتیب احتمال خورده شدن دیواره داخلی لوله کاهش می یابد. همچنین باید به اتصالات لوله ها نیز توجهی ویژه کرد، زیرا این نقاط نیز مستعد خوردگی هستند.

  1. انعطاف پذیری

حضور سیالات داغ در لوله های آتشخوار موجب می شود که آنها همواره در معرض انبساط و انقباض قرار داشته باشند. اگر ساختار لوله به گونه ای باشد که تحمل این میزان از تغییرات طولی را نداشته باشد، دچار شکست می شود. از سوی دیگر در خطوط انتقال، اغلب نیاز به خم کردن لوله ها وجود دارد. لوله های آتشخوار با ضریب انعطاف پذیری نسبتا بالایی که دارند، این امکان را فراهم می کنند.

کاربرد لوله آتشخوار

کاربرد لوله آتشخوار

همان گونه که پیش از این گفته شد، لوله آتشخوار نوعی لوله فولادی است که با توجه به ترکیب شیمیایی خاص آن قادر به تحمل فشار و دمای بسیار بالا است. این ویژگی موجب شده که از لوله های آتشخوار در صنایع مختلف و شرایط حساس استفاده شود. یکی از مهمترین موارد استفاده از لوله های آتشخوار، مخازن فشار بالا و دیگ های بخار هستند. دیگر کاربردهای آنها عبارتند از:

  • نیروگاه های هسته ای
  • صنعت کاغذ سازی
  • داروسازی
  • پتروشیمی
  • صنایع نفت و گاز
  • هوا فضا
  • صنایع شیمیایی
  • انواع مبدل های حرارتی و دیگ های بخار
  • خطوط انتقال میعانات گازی
  • صنایع ساختمان سازی
3/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + 1 =

Call Now Buttonاستعلام قیمت تلفنی